<
НОВИНИ ДНЯ: Готуємо "ліниві" хачапурі на сніданок: 15 хвилин і страва вже на тарілці  Відправлення військ США до України: у Байдена озвучили свою позицію  "Ви серйозно?": експерт "розніс" висновки аналітиків, що РФ нібито не використовує Кримський міст  Путін склав "присягу": що диктатор сказав у промові та хто відвідав "інавгурацію"  Запечений дерун з м'ясом та грибами: дуже смачна страва зі звичайних продуктів  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.09.2023 1123

Один зі шкільних предметів зазнає змін в умовах війни — міністр освіти

Українські школярі здобуватимуть навички домедичної допомоги, мінної безпеки, орієнтування на місцевості тощо.

09c20394f358bd818f56b142945e5502_03.09.23

У шкільній дисципліні “Захист України” цього навчального року буде оновлено практичний складник. Пише ТСН. 

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий пояснив необхідність такого кроку в ефірі національного телемарафону.

За його словами, це зумовлено не стільки адаптацією до умов воєнного стану, як потребою надати школярам прикладні і практичні навички, які актуальні сьогодні для суспільства. Йдеться насамперед про власну безпеку та допомогу ближньому у критичній ситуації.

“Вони [школярі] перебувають у тому ж інформаційному полі, що й дорослі люди. І ми сьогодні розуміємо, що вони так само приміряють на себе ролі дорослих... як би вони повелися в цих критичних ситуаціях. Тому [буде] домедична допомога, яку ми інтегруємо в дисципліну "Захист України". Тому — мінна безпека, тому що ця загроза у нас буде ще десятиліттями зберігатися... Тому орієнтування на просторі, тому і дрони, тому багато інших складових, які можуть бути корисні не лише в контексті війни", - пояснив Лісовий.

Нагадаємо, раніше міністр освіти та науки Оксен Лісовий зазначив, що для зміни системи освіти в Україні треба постійно займатися трансформацією одразу всіх галузей — йдеться, зокрема, про дошкільну, загальну середню освіту та старшу школу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Один зі шкільних предметів зазнає змін в умовах війни — міністр освіти 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.09.2023 1123
Еще материалы раздела «Суспільство»