<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Світ
05.09.2023 1081

Резніков розповів про зобов'язання України не бити по Росії: деталі

Озброєння можна застосовувати лише для деокупації територій.

00696a7fe70d40ac07d62a5d9476f5c5_05.09.23

Міністр оборони Олексій Резніков розповів про зобов'язання України не завдавати ударів по території країни-агресорки Росії  зброєю НАТО - аби не втягнути країни Альянсу у війну.

Про це він сказав в інтерв'ю РБК.Україна.

"Повірте, я не один лист зобов’язань написав, що ми не будемо використовувати їхню летальну зброю на території офіційно визнаної російської держави, ми будемо використовувати її тільки з метою деокупації тимчасово окупованих територій України. Тимчасово окуповані землі – це і ті, які були офіційно визнані міжнародно в межах наших кордонів станом на 1991 рік. Це означає Крим, Луганськ, Донецьк і все решта", - каже Резніков.

За його словами, питання окупованих територій, зокрема захоплених ще від 2014-го, "трішки на початку турбувало партнерів".

"Коли ми з вами, повторююсь, "Нептуном" у квітні 22-го року затопили крейсер "Москва", ми після цього отримали "Гарпуни". Отримали "Гарпуни" – деокупували острів Зміїний, відкрився зерновий коридор. Ми тепер нашим зерном годуємо країни Африки і Азії тощо", - наголосив очільник Міноборони.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков озвучив три критерії для вступу України до НАТО. Один з них - це наявність цивільного-демократичного контролю над Збройними силами – і у вигляді законодавства, і у вигляді реально побудованої інфраструктури.

Оценка материала:

5.00 / 1
Резніков розповів про зобов'язання України не бити по Росії: деталі 5.00 5 1
Політика / Світ
05.09.2023 1081
Еще материалы раздела «Світ»