<
НОВИНИ ДНЯ: Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної стравивсі новини дня
Життя та Стиль
Події
05.09.2023 573

Підрив Каховської ГЕС: відомо про 32 загиблих, реальні цифри значно більші

Кількість загиблих внаслідок терористичного акту з підривом греблі Каховської ГЕС може бути значно більшою через відсутність перевірених даних з окупованих РФ територій.

Про це повідомив у Military Media Center представник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони Владислав Дудар.

За його словами, наразі відомо про 32 загиблих через підрив ворогом Каховської ГЕС. Ще 28 людей постраждали, перебування 39 людей не встановлене. Однак ці дані не враховують ймовірні жертви на окупованих територіях.

"Понад 68% затопленої території – це окупована територія і скільки там загинуло людей невідомо. Є певна інформація, що багато (загинули), бо Росія не займалася евакуацією населення", – сказав Дудар.

Нагадаємо, російські окупанти замінували Каховську ГЕС у перші дні вторгнення в Україну і підірвали її о 02:50 6 червня 2023 року. В Укргідроенерго заявили, що ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Оценка материала:

5.00 / 1
Підрив Каховської ГЕС: відомо про 32 загиблих, реальні цифри значно більші 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
05.09.2023 573
Еще материалы раздела «Події»