<
НОВИНИ ДНЯ: Обмежено придатних вже немає: що чекає на військових та військовозобовʼязаних, які мають цей статус  Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася: Павлюк назвав цифру  Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовцівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.09.2023 864

Спека почне відступати: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня в Україні

В Україні до кінця поточного тижня (10 вересня) спека на півдні та сході почне поступово спадати. На заході країни температура повітря навпаки підвищиться на кілька градусів.

630_360_1634752613-944_05.09.23

Новий прогноз погоди був опублікований на сайті Укргідрометцентру. Опадів із середи до неділі синоптики не прогнозували. Пише OBOZREVATEL.

У середу, 6 вересня, на заході буде +25 максимум, у центрі й на півночі приблизно +26, на півдні та сході – до +29 градусів.

У четвер, 7 вересня, температура на півночі й частково на сході впаде (повітря вдень прогріється до +24 градусів максимум). У деяких західних областях день буде теплішим за попередній (до +26, а на Закарпатті до +27 градусів). На півдні спека теж спаде. Термометри покажуть максимум +27.

У п'ятницю, 8 вересня, температура зміниться не суттєво, хоча в деяких областях у східному регіоні вона впаде ще на кілька градусів. Найнижчою вона буде на Луганщині (максимум до +20 вдень), Донеччині й Сумщині (до +21), Харківщині, Полтавщині, Дніпропетровщині (до +22).

У суботу, 9 вересня, місцями на заході очікується погода ще на градус тепліша. На Закарпатті, наприклад, повітря прогріється до +29. На півдні спека навпаки спаде в середньому на один градус. Максимум буде +26 (хоча на Одещині +27).

У неділю, 10 вересня, прогноз погоди поки що залишається приблизно таким самим, як і на суботу. Сильної спеки по країні не очікується, як і опадів.

Як писав OBOZREVATEL:

– Цього тижня над більшою частиною Східної та Центральної Європи очікується антициклональний тип атмосферної циркуляції. В Україні це підвищить температуру та значно знизить вологість.

– Раніше синоптикиня Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух заявила, що восени погода буде достатньо теплою й навіть засушливою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Спека почне відступати: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня в Україні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.09.2023 864
Еще материалы раздела «Суспільство»