<
НОВИНИ ДНЯ: На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінецьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.09.2023 3326

Земля пережила найспекотніший серпень: вчені пояснили, що відбувається з природою

Світовий океан нагрівся до температури 21 градус.

c9acf2a1ee9284066f1c169235b49e35_07.09.23

Планета Земля пережила найспекотніше літо в Північній півкулі. Раніше такого ніколи не відбувалося. Рекордно спектоним виявився серпень, який наблизився до смертельних температур. Пише ТСН. 

Про це повідомило метеорологічне агентство ООН, пише Independent.

Як зазначається, минулий місяць був не лише найспекотнішим, але і другим жарким місяцем після липня 2023 року.

Серпень був приблизно на 1,5 градуса теплішим за серпень в доіндустріальний період. Про це свідчить поріг потепління, який світ намагається не переходити. Проте вчені не вважають цей період таким уже значущим.

Світовий океан, що займає понад 70% поверхні Землі, теж був найгарячішим за весь час спостережень - температура становила майже 21 градус. За даними вчених, станом на зараз 2023 рік є другим найспекотнішим роком за всю історію спостережень після 2016 року.

"Почалася кліматична криза", - заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Додамо, що університет штату Мен заявляє, що денні температури вересня теж вищі, ніж спостерігалися раніше.

Нагадаємо, що на орбіті Землі розпався старий радянський супутник. Статися це могло через зіткнення з космічним сміттям.

Оценка материала:

5.00 / 2
Земля пережила найспекотніший серпень: вчені пояснили, що відбувається з природою 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.09.2023 3326
Еще материалы раздела «Суспільство»