<
НОВИНИ ДНЯ: Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОПвсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
07.09.2023 791

Український стрибун у висоту з рекордом тріумфував на престижному турнірі у Швейцарії

Андрій Проценко зумів подолати планку 2,24 метра.

5fbfe6ea3706ff3e0e86e8a2b352cc5f_07.09.23

Український стрибун у висоту Андрій Проценко став переможцем турніру Світового легкоатлетичного континентального туру Gala di Castelli, який відбувся у швейцарській Беллінцоні.

35-річний уродженець Херсона став єдиним, хто з першої спроби взяв висоту 2,24 метра. Пише ТСН. 

Окрім нього, ця висота підкорилася ще чотирьом спортсменам, проте кожен з них використав більше спроб для її взяття. Таким чином, саме Проценко здобув золоту нагороду.

Друге місце розділили поляк Норберт Кобєльскі й італієць Стефано Соттіле. Чинний чемпіон світу та переможець Олімпійських ігор-2020, італієць Джанмарко Тамбері став четвертим. Замкнув топ-5 грек Антоніос Мерлос.

Ба більше, підкоривши висоту 2,24 метра, Проценко встановив новий рекорд турніру у Беллінцоні. Наш співвітчизник також намагався подолати планку 2,28 метра, але це йому не вдалося.

Цікаво, що тепер українцям належать рекорди змагань у Беллінцон як серед чоловіків, так і серед жінок. Раніше 2019 року Ірина Геращенко перемогла на цьому турнірі з результатом 1,94 метра та ділить звання рекордсменки з норвежкою Ханне Хаугланд.

Раніше повідомлялося, що українка Ярослава Магучіх з особистим рекордом сезону виграла "золото" на етапі Діамантової ліги у китайському Сямені.

Оценка материала:

5.00 / 2
Український стрибун у висоту з рекордом тріумфував на престижному турнірі у Швейцарії 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
07.09.2023 791
Еще материалы раздела «Спорт»