<
НОВИНИ ДНЯ: В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупненнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.09.2023 2653

Як помити вікна ззовні, якщо живеш на високому поверсі

Зовнішній бік вікон забруднюється дуже швидко, тому що постійно піддається впливам води, бруду. Миття вікон зовні, та ще й на висоті, достатньо трудомісткий процес.

b2283a6f5b71ed51b3412fdd8d725fed_08.09.23

Розповідаємо, як помити вікна ззовні, на висоті, пише ТСН.ua

Для того, щоб помити вікна ззовні потрібні будуть:

  • миски або відра з водою,
  • ганчірки господарські, гумові, поролонові або тканинні губки,
  • мильні, спиртові розчини.
  • швабра.

Вода для миття вікон зовні повинна бути теплою, навіть гарячою, мильні розчини повинні давати багато піни. Місткості з водою краще брати дві — одну для розчину, іншу місткість для води, яка потрібна, щоб змивати мильний розчин. Губки та скребки для миття повинні мати прогумовану поверхню і не мати залізної щетини, якою можна подряпати скло.

Як помити вікна зовні, на висоті за допомогою спеціального обладнання

Головний принцип миття вікон – це ваша безпека, ні в якому разі не ризикуйте і не вилазьте з вікна в спробі дістати до найдальших кутів. Можна купити спеціальне обладнання, яке зробить цей процес більш комфортним і безпечним — ззовні помити вікна поможуть телескопічна швабра та магнітні щітки.

  • Швабру з телескопічною ручкою можна “підігнати”за розміром під вікна. Наконечник швабри має поролонову і гумову частини, за допомогою яких розподіляється миючий засіб, зішкрябується бруд і видаляються розводи. Щоб помити вікно за допомогою телескопічної швабри спочатку поролонову частину обробляють мильним розчином, вичавлюють і миють. Залежно від ступеня забруднення процедуру можна повторити декілька разів. Скребок із гумовим прошарком допоможе забрати зі скла залишки води та миючого засобу.
  • Конструкція магнітної щітки становить собою дві губки, які з'єднуються між собою за допомогою сильного магніту. Одна частина губки кріпиться на зовнішній частині вікна, а друга — з внутрішньої. Потрібно  взятися за ручку магнітної швабри та водити нею по внутрішній частині вікна. Завдяки магніту буде рухатися і зовнішня частина щітки, тим самим вікно буде очищатися синхронно і зовні, і всередині. Сила магніту повинна бути досить великою, інакше якісно помити вікна не вдасться.

Як помити вікна з зовнішнього боку

  • Змочити зовні всю поверхню скла мильним розчином за допомогою швабри з ганчіркою.
  • Намочені вікна залишити в такому стані на кілька хвилин, через 3 -5 хвилин мильним розчином очистити скла від бруду і розлучень.
  • Чистою ганчіркою змивати мильний розчин з вікна до тих пір, поки на ньому не залишиться мила. Спеціальною ганчіркою з мікрофіброю витерти насухо поверхню скла.
  • Щоб вікна на балконі та лоджії були блискучі до весни, у воду для змивання можна додати трохи оцту або лимонної кислоти. Наприклад, на відро з 10 літрами води знадобиться 5 ст. л оцту 9% або 20 г лимонної кислоти.
  • Додавши в воду одну з цих речовин, вміст потрібно добре перемішати й можна мити вікна, але тільки на завершальному етапі, коли була ретельно змита піна і мильні розчини зі скла.
  • Для видалення розводів у важкодоступних місцях вікон використовувати тільки суху ганчірку з мікрофіброю або ж звичайний рушник.
  • Якщо вікно на балконі складається з декількох склопакетів, спочатку потрібно помити внутрішні стекла, щоб крізь їхню чисту поверхню було добре видно зовнішнє скло.

Ці поради допоможуть безпечно помити вікна із зовнішнього боку, але можна завжди звернутися і в клінінгову компанію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як помити вікна ззовні, якщо живеш на високому поверсі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.09.2023 2653
Еще материалы раздела «Суспільство»