НОВИНИ ДНЯ: Понад 100 тисяч бракованих мін вилучають з фронту: у деяких бригадах заміну так і не надали – Бутусов  Найближча ніч стане найхолоднішою: яку погоду в Україні очікувати 27 листопада  Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокровсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.09.2023 512

Італійські яблучні оладки: знаменитий рецепт

Цей італійський варіант яблучних оладок, приготований із цілих яблучних кілець, є традиційними ласощами на півночі Італії в районі озера Комо.

Італійські яблучні оладки: знаменитий рецепт. Пише ТСН. 

Інгредієнти

сухі дріжджі - 1 ст. л.

тепла вода - 350 мл

борошно - 125 г

цукор - 1 ст. л.

сіль - щіпка

яєчний жовток - 1 шт.

олія - 500 мл

яблука - 3 шт.

грапа - ч. л.

цукрова пудра для посипання

  1. Нагрійте воду. Вона повинна бути теплою на дотик, але не гарячою. Це дуже важливо, оскільки дуже гаряча вода може вбити дріжджі.
  2. У мисці середнього розміру розчиніть сухі дріжджі у теплій воді. Акуратно перемішайте та залиште на кілька хвилин. Це дозволяє їм активуватися і стати пінистими, що зробить оладки легкими та пухнастими.
  3. У дріжджову суміш додайте універсальне борошно, цукор і дрібку солі.
  4. Додайте яєчний жовток.
  5. Додайте грапу.
  6. Змішуйте ці інгредієнти, доки у вас не вийде однорідне тісто. Стежте за тим, щоб не було грудочок.
  7. Накрийте миску чистою тканиною та залиште тісто на 15-20 хвилин.
  8. Поки тісто підходить, очистіть яблука та видаліть серцевини. Наріжте їх рівними тонкими кільцями.
  9. У сковороду налийте олію. Переконайтеся, що вона досить глибока, щоб оладки могли плавати, не торкаючись дна.
  10. Нагрійте олію на середньому вогні. Щоб перевірити, чи готова вона, киньте невелику кількість тіста в олію. Якщо воно шипить і одразу спливає на поверхню, олія має правильну температуру.
  11. Зануріть яблучні кільця в тісто, переконавшись, що вони рівномірно покриті з обох боків.
  12. Акуратно помістіть кільця яблук із глазур'ю у гарячу олію.
  13. Обсмажуйте кожен бік по кілька хвилин, поки він не набуде золотисто-коричневого кольору.
  14. Викладіть оладки на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вони увібрали зайву олію.
  15. Поки оладки ще теплі, посипте їх цукровою пудрою або обваляйте в ній.
  16. Подавайте оладки одразу ж, поки вони ще теплі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Італійські яблучні оладки: знаменитий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.09.2023 512
Еще материалы раздела «Суспільство»