<
НОВИНИ ДНЯ: Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пунктвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.09.2023 901

Учені виявили гігантську планету з "хвостом": що про неї відомо

Екзопланета приблизно в 2 рази більша за Юпітер.

56c33a74a4dcbc9c94b6362e23191eca_09.09.23

Астрономи виявили екзопланету, що розташована на відстані 950 світлових років від нас. Ця планета має гігантський газовий "хвіст", який приблизно в 53 рази більший за розмір самої планети. Пише ТСН. 

Про це пише Space.

Ця планета, яку класифікують як "гарячий Юпітер", обертається навколо зірки, яка за розмірами схожа на Сонце, але має трохи більшу температуру.

Екзопланета HAT-P-32b приблизно в 2 рази більша за Юпітер, але її маса становить лише 68% від маси нашого газового гіганта. Планета розташована дуже близько до своєї зірки, на відстані приблизно 5 млн км, а це в 30 разів ближче, ніж Земля до Сонця. Рік тут триває лише 2,2 земного дня, з огляду на таке близьке розташування планети до зірки, вона має високу температуру, а випромінювання зірки "випаровує" її атмосферу.

Учені також розрахували швидкість зникнення атмосфери екзопланети HAT-P-32b і дійшли висновку, що вона повністю її втратить приблизно через 40 млрд років.

Нагадаємо, вчені виявили нову кам'янисту екзопланету, яка за розмірами нагадує Нептун. Вона має величезну масу, найвищу щільність, але у неї дуже тонка атмосфера. Але насправді такого не може бути і вчені не розуміють, яким чином ця планета зменшилася в розмірах.

Оценка материала:

5.00 / 2
Учені виявили гігантську планету з "хвостом": що про неї відомо 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.09.2023 901
Еще материалы раздела «Суспільство»