<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.09.2023 10323

Перші заморозки прийдуть до України вже цими вихідними: у яких областях похолоднішає

Літо потроху передає естафету осені і температура вдень нестримно починає знижуватися. Водночас вночі стовпчики термометрів вже можуть опускатися навіть менш, як до 10 градусів.

89c26745d20bad60647c822242063152_09.09.23

У вихідні очікується прохолодна та суха погода по всій Україні, у північних областях можливі перші заморозки. Пише ТСН. 

Про це повідомляє сайт Meteoprog.

Зазначається, що найближчими днями погодні умови в Україні сформуються під впливом антициклону "Patricia", який прийде до нас із півночі Європи. Він сприятиме проникненню арктичної повітряної маси у південні широти, тому температурний фон в Україні знизиться на кілька градусів.

Якщо вдень за рахунок малохмарного неба прогрівання повітря виявиться досить помітним, то ось у нічний час стовпчики термометрів практично у всіх регіонах за винятком півдня, опустяться нижче за +10 °С.

У Чернігівській, Київській та Житомирській областях 10 вересня можливі перші заморозки на поверхні ґрунту, особливо у низинах, балках, ярах, уздовж річок та по берегах невеликих водойм.

Зазначимо, у суботу, 9 вересня, погода потішить комфортним теплом вдень. Втім, ніч буде прохолодна - температура опуститься до +6°.

Оценка материала:

5.00 / 1
Перші заморозки прийдуть до України вже цими вихідними: у яких областях похолоднішає 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.09.2023 10323
Еще материалы раздела «Суспільство»