<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.09.2023 9900

Бабине літо ще тримається, але є одне "але". Синоптик розповіла про погоду на вихідні

В Україні на вихідних продовжуватиме вирувати бабине літо, яке тримається завдяки антициклону Оlenka. Правда, вночі вже буде досить прохолодно, до +5 градусів.

2668073_09.09.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прогноз синоптика "Укргідрометцентру" Діани Кривобок. 

"Україна перебуватиме під впливом антициклону. Погода переважно без опадів, а температура істотно не зміниться", - зазначила вона.

Як додала синоптик, важливо, що опади, завдяки все тому ж антициклону, не очікуються протягом наступних трьох діб. При цьому вітер буде змінювати напрямки, але якихось "рекордних" показників очікувати не варто.

Температура повітря буде наступною:

  • вночі +5-11°, на узбережжі морів, 10-11 вересня і в західних областях 12-16°;
  • вдень +19-25°, на Одещині та крайньому заході країни до +28°,
  • 9 вересня у східних та північно-східних областях +14-19°.

Погода в Україні

Бабине літо, яке триватиме в Україні до 10 вересня, поки рятує ситуацію, дозволяючи осені "розгулятися" поки що лише вночі. Водночас перші ознаки приходу осені 2023 року в Україні вже можна спостерігати вранці у вигляді туманів.

При цьому, як розповідала синоптик Наталка Діденко, тепла погода триватиме до 12-13 вересня, а перші дощі в Україні пройдуть з атмосферним фронтом 13-15 вересня.

Але синоптики заспокоюють - друга хвиля бабиного літа не за горами, після 14 жовтня. А похолодання варто чекати не раніше другої половини вересня.

Оценка материала:

5.00 / 3
Бабине літо ще тримається, але є одне "але". Синоптик розповіла про погоду на вихідні 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
09.09.2023 9900
Еще материалы раздела «Суспільство»