НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
09.09.2023 407

Представник ГУР: воєнна розвідка України бʼє по обʼєктах у РФ, аби ослабити потенціал ворога

Метою ударів по російських військових обʼєктах є ослаблення потенціалу ворога. Українська воєнна розвідка застосовує для цього і безпілотники, і ракети, і агентуру на території РФ.

Про це розповів у ефірі телемарафону представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Він підкреслив, що мета ударів полягає в ослабленні спроможності ворога продовжувати війну. Усі ворожі цілі пронумеровані і мають свою ієрархію.

"Працюємо методично. Ми визначаємо найбільш критичні цілі, найбільш важливі об'єкти для рф: це військові об'єкти, об'єкти ВПК, які забезпечують виготовлення ракет та безпілотників, і це об'єкти, які забезпечують логістику", – сказав він.

Скібіцький додав, що російські цілі знищують цілеспрямовано, аби зменшити потенціал ворога та досягти ефекту доміно: коли знищення одного підприємства призведе до того, що інші, які зав’язані на його продукцію, припинять військове виробництво.

Він додав, що міжнародні партнери України розуміють мету відповідних дій наших Сил безпеки та оборони на території ворога. "Ми використовуємо, зокрема, й «натівські» методики. [Західні партнери] розуміють, що це не просто, аби запустити ракету чи безпілотник по території рф. Так, є певні застереження, але з військової точки зору є повне розуміння ситуації і тих дій, які робимо ми", – зазначив Вадим Скібіцький.

Оценка материала:

5.00 / 1
Представник ГУР: воєнна розвідка України бʼє по обʼєктах у РФ, аби ослабити потенціал ворога 5.00 5 1
Політика / Україна
09.09.2023 407
Еще материалы раздела «Україна»