<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Європа
09.09.2023 326

Мішель розкритикував РФ за безкоштовне постачання зерна до Африки

Глава Європейської ради Шарль Мішель розкритикував Росію за пропозицію поставити африканським країнам 1 млн тонн зерна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Ради ЄС.

"Росія в пародії на щедрість пропонує африканським країнам 1 млн тонн зерна. Який цинізм і презирство до африканських країн, коли ми знаємо, що за Чорноморською угодою на сьогоднішній день експортовано понад 30 млн тонн, здебільшого до найбільш вразливих країн", - заявив він.

При цьому Мішель додав, що маршрути солідарності, альтернативні маршрути, розроблені ЄС, які вже дозволили експортувати 40 млн тонн зерна.

"Пропонується 1 млн тонн - ніби це подарунок. Це абсолютно жахливий цинізм. З іншого боку, є ті, хто дійсно бореться за те, щоб прийти на допомогу найбільш тендітному і вразливому населенню", - заявив глава Ради ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мішель розкритикував РФ за безкоштовне постачання зерна до Африки 5.00 5 1
Політика / Європа
09.09.2023 326
Еще материалы раздела «Європа»