<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Політика
Європа
19.03.2024 219

Чехія просить ЄС заборонити імпорт російського та білоруського зерна

Чехія запропонує заборонити імпорт російського та білоруського зерна в ЄС на Європейській раді цього тижня.

Про це заявив міністр сільського господарства Чехії Марек Виборни, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Euractiv.

"Російським або білоруським товарам немає місця в Європі. Я не бачу причин, через які російське зерно має бути в Європі. Я переконаний, що ніхто не повинен підтримувати агресора, купуючи в нього зерно. Саме за це я виступатиму в ЄС. Ми наполягатимемо на тому, щоб зернові та олійні культури були занесені до санкційного списку і не постачалися в Європу", - заявив він.

За його словами, ризик значного зростання цін на продовольство після можливої заборони на імпорт російського зерна відсутній.

"У Чеської Республіки є надлишки для експорту. У всьому світі було зібрано надлишковий урожай", - підкреслив міністр.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чехія просить ЄС заборонити імпорт російського та білоруського зерна 5.00 5 2
Політика / Європа
19.03.2024 219
Еще материалы раздела «Європа»