<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
10.09.2023 314

"Просувається методично і добре": Курт Волкер про контрнаступ ЗСУ та проблеми РФ на фронті

Завдяки успіхам контрнаступу ЗСУ Росія вже не може зосередитися на одній ділянці фронту.

e144e15435078ddb6c75273c756def27_10.09.23

Колишній спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер у коментарі про контрнаступ Збройних сил наголосив – Україна вже зробила досить успішні кроки – вивела з ладу російські лінії постачання боєприпасів, палива, продовольства, мости, дороги. Пише ТСН. 

Ці дії на фронті роблять дедалі складнішим для Росії утримання своїх військ та проведення ротації.

"Також є тиск на багатьох ділянках фронту, тож Росії доводиться захищати більше території. Вона не може зосередитися на одній ділянці. Україна дуже обережно ставить до захисту своїх солдатів, тому вона дуже методично і повільно проходить через мінні поля, щоб не втратити своїх солдатів. Навіть за цих обставин вони просунулися на кілька кілометрів і подолали деякі з перших ліній оборони. Я думаю, що ми побачимо продовження цієї тенденції. Я не вважаю, що критика є виправданою. Реальність така, що український контрнаступ просувається методично і добре", - резюмував Курт Волкер.

Нагадаємо, як пишуть аналітики Інституту вивчення війни ISW, військові РФ внесли значні зміни в командування та управління через український контрнаступ.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Просувається методично і добре": Курт Волкер про контрнаступ ЗСУ та проблеми РФ на фронті 5.00 5 2
Політика / Україна
10.09.2023 314
Еще материалы раздела «Україна»