<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптик розповіла про погоду на 11 травня, вказавши на важливий нюанс  Коли Провідна неділя 2024 року: традиції, що нести до церкви і як правильно вітатися  Бензин та алкоголь в Україні подорожчають: уряд запропонував підвищити акцизи  Погода на вихідні 11-12 травня: нарешті комфортне тепло  США завдяки війні в Україні озброять свою армію модернізованою технікою, - The Telegraph  Яким намагався себе виставити Путін: в ISW оцінили зустріч з командуванням армії  Кремль готує диверсії у ЄС і готовий "жертвувати" агентурою – Bloombergвсі новини дня
Політика
Світ
11.09.2023 295

Експрезидент США вважає, що Зеленський майже ковбой із Техасу

Путін може не зупинитися на вторгненні в Україну, тому українцям потрібна підтримка.

b1b9881e1f2efe9266d46d8da2a70be2_11.09.23

Колишній президент США Джордж Буш відзначив жорсткий характер українського президента Володимира Зеленського та жартома порівняв його із “крутим хлопцем із Техасу” — американського штату, який славиться своїми ковбоями. На його думку, українського лідера слід підтримувати в протистоянні російській агресії, оскільки Путін загрожує вторгненням не лише сусідній державі. Пише ТСН. 

Про це він говорив у відеочаті під час конференції в Києві, передає Politico.

“США все ще повинні підтримувати таких людей, як Зеленський, коли вони демонструють мужність”, - заявив Джордж Буш.

Експрезидент США наголосив, що господар Кремля Володимир Путін намагається побудувати нову імперію, тому на вторгненні в Україну він може не зупинитися і тоді США будуть змушені долучитися до допомоги таким країнам, як Польща, Литва та Латвія.

"Ситуація в Україні має значення для безпеки США”, - сказав він.

Водночас Буш вважає, що Білому дому буде дедалі важче переконувати американців, що допомога Україні в їхніх інтересах.

“Насамперед Україна повинна подолати корупцію. Нещодавні перестановки в уряді показали мені, що Зеленський хоче це зробити”, – відзначив Буш.

Чим відомий Джордж Буш

77-річний Джордж Вокер Буш до свого обрання президентом США у 2000 році обіймав посаду губернатора штату Техас, в якому він виріс. Як член Республіканської партії він належить до одного з найвпливовіших з політичного погляду сімейств країни.

Джордж Буш розпочав війну в Афганістані, щоб знищити Аль-Каїду та Осаму бен Ладена, винуватця теракту 11 вересня 2001 року. У 2003 році він розпочав війну в Іраку, щоб повалити владу диктатора Саддама Хусейна.

Нагадаємо, колишній спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що більшість американців з обох політичних партій продовжують підтримувати Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експрезидент США вважає, що Зеленський майже ковбой із Техасу 5.00 5 2
Політика / Світ
11.09.2023 295
Еще материалы раздела «Світ»