<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
10.09.2023 399

ЗСУ можуть розвалити російський фронт: експерт вказав на "ахіллесову п'яту" окупантів

Росіяни намагатимуться якомога довше затягувати війну в Україні. Однак ЗСУ можуть розвалити всю оборону ворога, якщо візьмуть Токмак на Запоріжжі.

b70a9b929592484540a619da1ffc36d1_10.09.23

Якщо Сили оборони дійдуть до Токмака, то російський фронт розвалиться. Пише ТСН. 

Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив Роман Світан — військовий експерт, полковник запасу ЗСУ та військовий льотчик-інструктор.

"Росіяни вже готуються розгортати іншу лінію фронту, якщо нам удасться прорватися у бік Азовського узбережжя. Вони готуються відкрити лінію оборони вздовж траси Донецьк – Волноваха – Маріуполь, і вже видно конфігурацію при обвалі російського фронту на Запорізькому та Херсонському напрямках. Окупанти вирівняють фронт по лінії Куп'янськ – Сватове – Бахмут – Донецьк – Волноваха – Маріуполь. Але якщо ми дійдемо до Токмака, то російський фронт розвалиться", - сказав Світан.

Він переконаний, що окупанти будуть намагатися затягувати війну якомога довше — щонайменше до виборів у США, фактично до 2025 року.

"У них вже розписана на 1,5 - 2 роки динаміка руху фронту та розвитку армії. Але збільшити виробництво деяких видів техніки та боєприпасів росіяни вже не можуть", - каже експерт.

Він зазначив, що нині Росія вийшла на міжнародні ринки та намагається у Північної Кореї, Китаю та Ірану взяти якусь кількість боєприпасів.

"Ці країни можуть дати РФ лише 25 -30% від своїх накопичених боєприпасів. І це не бездонна діжка", - додав Світан.

Нагадаємо, зараз українські військові наступають у напрямках двох стратегічно важливих населених пунктів: Роботине в Запорізькій області та Старомайорське на Донеччині. Головна ціль - перерізати наземний коридор до Криму для росіян.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗСУ можуть розвалити російський фронт: експерт вказав на "ахіллесову п'яту" окупантів 5.00 5 1
Політика / Україна
10.09.2023 399
Еще материалы раздела «Україна»