<
НОВИНИ ДНЯ: У ЦНАПі не оновлюються дані військовозобовʼязаного: що робити в такому випадку  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Резерв+ замість ТЦК. Як працює новий додаток для військовозобов'язаних  Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травня  Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватисявсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.09.2023 359

Ціни на продукти скоро почнуть рости

Наразі ми спостерігаємо зниження цін на продукти харчування. Перш за усе це стосується овочів. Але за кожнім подешевшанням, зазвичай, приходить подорожчання. Тож і цьогорічна літня радість для споживачів поступово переходить у осіннє подорожчання продукції тваринництва.

Про це пише Лариса Гук, експертка у галузі сільського господарства інформаційно-аналітичного центру "АГРО ПЕРСПЕКТИВА", у своїй статті «Слідкуйте за цінами: йде осіннє подорожчання».

«Першими здалися яйця та почали проявляти ознаки цінового переполоху. Вже не знайдеш по 2,5 грн/штука, як в червні-липні. Середнє значення по ринку — 37—41 грн/десяток (удвічі дешевше, ніж у Європі), подекуди є вже й по 50. Зауважимо, що мова про нефасовану продукцію. Традиційно яйця в упаковці дорожче», - пише вона.

В зоні ризику — м’ясо та молочка. Українці купують переважно кисломолочні продукти. Сир — менше, причому надають перевагу імпортним, польським, які дешевше і, як стверджують покупці — смачніші.

Що доступне — овочі. Ціни на основу борщу — картопля, морква, буряк, цибуля, капуста — обвалилися. Морква — 9,9 грн/кг, буряк по 8 — маленький, по 12 грн — великий. Картопля — від 9 до 27 в залежності від сорту. Капуста — також близько 10 грн. З’явилася молода (пізні сорти) — по 30. Далі все залежатиме від якості врожаю.

Цибуля, яка ще весною була майже золотою (з цінниками  70+), наразі по 9—10 грн. Самі фермери прогнозують, що в березні-квітні 2024-го ціни на золотаву можуть можуть підскочити до 25—30 грн.

Перець болгарський (Білозірка) — 25—30 грн. Продавці кажуть, що тиждень-два така ціна ще потримається. А ось томати вже починають набирати ціну. Помідори з поля — по 20—25. Домашні, сортові — по 50 грн і навіть вище.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ціни на продукти скоро почнуть рости 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
10.09.2023 359
Еще материалы раздела «Економіка»