<
НОВИНИ ДНЯ: Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Українівсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
12.09.2023 600

У Києві масово продають дешеві квартири: у чому проблема та що обов'язково потрібно знати

У Києві продають квартири, ціни яких у рази нижчі за ринкові. Найнижча ціна на смарт-житло, у недобудованому будинку квартиру можна придбати лише за 10-15 тис. доларів.

Arenda-zhylya-587x391_12.09.23

Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL. Більшість пропозицій про продаж дешевих квартир – житло в будинках, які не здані в експлуатацію. А це означає, що за струм доведеться платити за комерційним тарифом (ціна в рази вища, ніж для населення). Крім того, у будинку, який не ввели в експлуатацію, не можна оформити право власності.

Натомість продають право вимагати передати житло. Наприклад, у Крюківщині (передмістя Києва) двоповерхову квартиру в ЖК iHome продають лише за 40 тис. доларів. Ринкова вартість такого житла щонайменше вдвічі більша (площа квартири становить 83 квадрати). Проте вже понад 6 років у цьому ЖК не можуть ввести в експлуатацію жоден із будинків, є проблема з водою, електроенергією, немає благоустрою.

Ще один варіант: житло без централізованого водопостачання, без газу та паркування. У Бортничах у Києві у приватному секторі збудували чотириповерхові будинки з квартирами, площа яких не досягає і 25 квадратів. Тут можна знайти квартиру лише за 10-15 тис. доларів.

У будинку також немає централізованого водопостачання, каналізації. Паркувальні місця обіцяють звести пізніше. І хоча будинки мають лише 3-4 поверхи, у них примудрилися розмістити десятки квартир площею від 17 до 22 квадратів. А це збільшує навантаження на інфраструктуру та комунікації.

Забудовник житлового кварталу має подбати і про те, як власники квартир заїжджатимуть на територію, де паркуватимуться (все це передбачено будівельними нормами). Також у проекті мають передбачити водопостачання, каналізацію, опалення.

Як раніше писав OBOZREVATEL, в Україні за 3,5 тис. доларів продають будинок біля моря. Йдеться про нерухомість в одному із сіл Одеської області.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Києві масово продають дешеві квартири: у чому проблема та що обов'язково потрібно знати 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
12.09.2023 600
Еще материалы раздела «Нерухомість»