<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
13.09.2023 2104

Як навчитися накопичувати гроші: 5 звичок, які заважають досягти успіху

Ви невтомно працюєте, але водночас ще досі не навчилися заощаджувати?

1503c721a8bc439986826f0346aefe0c_w640_13.09.23

OBOZREVATEL підготував поради, які допоможуть встановити контроль над своїми фінансами та працювати задля забезпеченого майбутнього.

Імпульсивні покупки

Чи заходили ви якось до магазину з конкретною метою, але потім непомітно виходили звідти з повними сумками речей, яких не планували купувати. Імпульсивні покупки – головна перешкода на шляху до економії. Ці дрібні, незаплановані покупки можуть з часом накопичуватися й залишати значну прогалину в бюджеті.

Перед наступною покупкою, запитайте себе, чи ця річ є необхідністю для вас. Спробуйте приймати рішення щодо великої покупки після 24 годин роздумів.

Складання бюджетування

Якщо ви не склали чіткий бюджет, то ви не знаєте, куди йдуть кошти. Це ускладнює систематичні заощадження. Почніть з відстеження своїх витрат протягом місяця. Розподіліть їх на основні та дискреційні витрати. Потім встановіть реалістичні ліміти для кожної категорії й регулярно аналізуйте свій прогрес. До того ж додатки для бюджетування можуть спростити цей процес і допомогти вам не відставати від графіка. З чітко визначеним бюджетом ви будете краще підготовлені до прийняття обґрунтованих фінансових рішень та визначення пріоритетів заощаджень.

Надмірна залежність від кредитних карток

Мінімізуйте використання кредитних карток для повсякденних покупок. Натомість віддавайте перевагу готівці або дебетовій картці, щоб витрачати лише те, що у вас є. Якщо хочете користуватися кредитною карткою, намагайтеся щомісяця повністю погашати її залишок, аби уникнути нарахування відсотків. Зменшивши залежність від кредитів, ви зможете краще контролювати свої витрати й матимете більше можливостей для заощаджень.

Ігнорування підписок та членств

Хоча ці сервіси можуть бути корисними, вони також виснажують ваші фінансові можливості. Ретельно перегляньте свої підписки та передплати. Скасуйте ті, якими ви більше не користуєтесь або які вам не потрібні. Окрім цього, перед тим, як підписатися на нову послугу, ретельно оцініть її переваги та витрати.

Автоматизувати заощадження

Якщо ви не автоматизуєте свої заощадження, то втратите можливість послідовно створювати фінансові резерви. Налаштуйте автоматичний переказ коштів на свій ощадний рахунок одразу після отримання зарплати. Якщо ви будете ставитися до заощаджень як до витрат, що не підлягають обговоренню, то це гарантує те, що ви постійно відкладатимете гроші ще до того, як матимете можливість їх витратити.

Раніше OBOZREVATEL розповів про 5 порад про те, як протягнути два тижні без грошей.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як навчитися накопичувати гроші: 5 звичок, які заважають досягти успіху 5.00 5 3
Життя та Стиль / Особисті фінанси
13.09.2023 2104
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»