<
НОВИНИ ДНЯ: Все про ТЦК в Україні: що це за структура, ким керуються та фінансуються  Наступ Росії на Харківщину: Блінкен відповів, чи зможе Україна утримувати лінію фронту  "Ми не хочемо приховувати дезертирів, які втекли з країни": у Швейцарії заговорили про повернення українців  Помірні зливи та заморозки: прогноз погоди в Україні на 14 травня  Мобілізація по-новому: хто може виїхати за кордон і що для цього потрібно  У Трампа згадали про Україну при формуванні президентської програми нацбезпеки  На початку тижня в Україні стане ще холодніше: прогноз погоди на 13 травнявсі новини дня
Політика
Україна
12.09.2023 392

Зеленський ветував закон про електронне декларування

Президент Володимир Зеленський наклав вето на закон, який зберігав обмеження щодо електронного декларування.

Про це він заявив у ранковому зверненні.

За його словами, обмеження щодо декларування неприпустимі, а реєстри мають бути відкриті зараз.

"Не через рік. Вже зараз реєстр потрібно відкривати. Власне з цією головною правкою закон має бути проголосований. Бажано швидко", — сказав Зеленський.

5 вересня Верховна Рада проголосувала за відновлення е-декларування для чиновників та депутатів, проте відмовилася ухвалити основну правку про негайне відкриття реєстрів.

Законопроєкт №9534 передбачає, зокрема, подання декларацій за 2023 рік, а також 2021 та 2022 роки. Подати їх треба не пізніше ніж за 90 днів від набрання чинності законом. Ухвалення цього закону необхідне Україні, зокрема, для початку переговорів про вступ до ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський ветував закон про електронне декларування 5.00 5 1
Політика / Україна
12.09.2023 392
Еще материалы раздела «Україна»