<
НОВИНИ ДНЯ: Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводувсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
14.09.2023 381

Ситуація з цінами на житло в Україні: чи очікувати "стрибка" восени

Помітне збільшення попиту можливе лише на готові квартири в добудованих будинках.

7c5bab2b93b415b4c01256c04f3c651b_14.09.23

У другій половині вересня та у жовтні ситуація на ринку житла буде майже статичною, адже потенційний попит є досить незначним.

Про це розповів Володимир Семенцов, співзасновник та керівний партнер компанії INSPI Development, ТСН.ua.

Водночас експерт припускає, що помітне збільшення попиту можливе лише на готові квартири в добудованих будинках, а саме на 15-20%.

"Завдяки резапуску державної програми пільгового кредитування "єОселя" продажі готових квартир можуть зрости на 15-20%. Однак в об’єктах на стадії зведення навряд чи варто очікувати суттєве пожвавлення: "єОселя" передбачає, що девелопери залучатимуть кошти переважно через фонди фінансування будівництва, через купівлю-продаж майнових прав на недобудовані квартири або через облігації", - пояснив він.

Ескперт зазначив, наразі частка девелоперів, готових до таких змін у схемах фінансування об’єктів, занадто мала та наявний певний скепсис щодо обсягів та безперервності фінансування державної програми пільгового кредитування.

На його думку, амплітуда цінових коливань не перевищить в середньому 1-2%, що є ознакою стабільності.

"Наразі економічна ситуація в країні є досить стабільною, а попит на ⅔ менший за пропозицію, відтак відсутні економічні підстави для глобального перегляду цін. А якщо додати побоювання потенційних покупців напередодні опалювального сезону, пов’язану з можливими новими терористичними атаками ворога на об’єкти енергетичної інфраструктури, то можна сказати, що на первинному ринку житла навряд чи можливі глобальні трендові зміни, як то, наприклад, зростання попиту", - підсумував Семенцов.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ситуація з цінами на житло в Україні: чи очікувати "стрибка" восени 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
14.09.2023 381
Еще материалы раздела «Нерухомість»