НОВИНИ ДНЯ: Трамп розповів про плани зустрічі з Путіним: "війна РФ і України не повинна була починатися"  Етикетки на продуктах: як навчитися "читати", що вони приховують  Чи очікувати аномального потепління взимку: синоптикиня розповіла, яка погода очікується в січні  Якою буде погода в Україні 22 січня: прогноз синоптикині  Трамп: ми створимо найсильнішу армію і будемо вимірювати успіх за війнами, які закінчуємо  Синоптики дали прогноз на 22 січня в Україні  Без лютих морозів та снігу? Яким регіонам пощастить з погодою наприкінці січнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.09.2023 643

Соте з баклажанів: класичний рецепт

Особливість приготування цієї страви в тому, що овочі нарізаються більшими шматочками.

Соте готується з баклажанів, болгарського перцю, цибулі та помідорів. Всі овочі обсмажуються, а потім заправляються спеціями, часником, зеленню та тушкуються разом. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Баклажани - 700 г

болгарський перець - 3 шт.

помідори - 2 шт.

цибуля ріпчаста - 4 шт.

часник - 4 зубчики

перець чилі - 1 шт.

паприка - 1 ч. л.

часник сушений - 1 ч. л.

коріандр мелений - 1 ч. л.

перець чорний мелений - 1 ч. л.

Цукор - 1 ст. л.

сіль

олія - 40 мл

свіжа петрушка - 1 пучок

  1. Баклажани наріжте на великі шматочки. Посипте сіллю, перемішайте. Залишіть на 15 хвилин. Потім промийте під проточною водою та відтисніть.
  2. Болгарський перець очистіть, видаліть насіння, а потім, як і цибулю, наріжте помідори великими шматочками. Часник та перець чилі наріжте дрібно.
  3. Розігрійте на сковороді олію. Викладіть цибулю і обсмажте трохи на сильному вогні, перемішуючи.
  4. Додайте паприку, часник сушений, коріандр, перець чорний мелений. Посоліть. Закрийте кришкою та протушкуйте на слабкому вогні п'ять хвилин.
  5. Додайте баклажани. Перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин на слабкому вогні під закритою кришкою.
  6. Додайте болгарський перець, помідори, перець чилі, часник та цукор. Перемішайте. Продовжуйте тушкувати на повільному вогні ще 10 хвилин під закритою кришкою.
  7. Вимкніть вогонь і додайте дрібно нарізану зелень петрушки.

Оценка материала:

5.0 / 2
Соте з баклажанів: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.09.2023 643
Еще материалы раздела «Суспільство»