НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.09.2023 633

Соте з баклажанів: класичний рецепт

Особливість приготування цієї страви в тому, що овочі нарізаються більшими шматочками.

Соте готується з баклажанів, болгарського перцю, цибулі та помідорів. Всі овочі обсмажуються, а потім заправляються спеціями, часником, зеленню та тушкуються разом. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Баклажани - 700 г

болгарський перець - 3 шт.

помідори - 2 шт.

цибуля ріпчаста - 4 шт.

часник - 4 зубчики

перець чилі - 1 шт.

паприка - 1 ч. л.

часник сушений - 1 ч. л.

коріандр мелений - 1 ч. л.

перець чорний мелений - 1 ч. л.

Цукор - 1 ст. л.

сіль

олія - 40 мл

свіжа петрушка - 1 пучок

  1. Баклажани наріжте на великі шматочки. Посипте сіллю, перемішайте. Залишіть на 15 хвилин. Потім промийте під проточною водою та відтисніть.
  2. Болгарський перець очистіть, видаліть насіння, а потім, як і цибулю, наріжте помідори великими шматочками. Часник та перець чилі наріжте дрібно.
  3. Розігрійте на сковороді олію. Викладіть цибулю і обсмажте трохи на сильному вогні, перемішуючи.
  4. Додайте паприку, часник сушений, коріандр, перець чорний мелений. Посоліть. Закрийте кришкою та протушкуйте на слабкому вогні п'ять хвилин.
  5. Додайте баклажани. Перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин на слабкому вогні під закритою кришкою.
  6. Додайте болгарський перець, помідори, перець чилі, часник та цукор. Перемішайте. Продовжуйте тушкувати на повільному вогні ще 10 хвилин під закритою кришкою.
  7. Вимкніть вогонь і додайте дрібно нарізану зелень петрушки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Соте з баклажанів: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.09.2023 633
Еще материалы раздела «Суспільство»