<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Прес-релізи
IT та зв'язок
12.09.2023 194

Презентація iPhone: характеристики новинки від Apple — iPhone 15 Pro

Айфон 15 Про – найочікуваніша флагманська лінійка смартфонів у 2023 році. Чим же порадує айфономанів новинка? Розповідають спеціалісти інтернет-магазину Stylus.

photo_2023-09-12_21-02-31_large_12.09.23

Інновації та нововведення iPhone 15 Pro

Представлений на вересневій презентації Айфон 15 Про отримав низку цікавих оновлень та інновацій:

• нові варіанти кольорів корпусу;

• заміна порту Lighting на USB-C;

• наявність вирізу Dynamic Island замість «чубчика»;

• використання потужного чіпа A17 Bionic;

• виконання 35 трлн операцій на секунду;

• автономна робота гаджета протягом дня;

• використання ОС iOS 17 із новими можливостями;

• камера 48+12+12 Мп із покращеними режимами.

Айфон 15 Про: особливості дизайну

Для флагмана характерний дизайн преміального рівня: плоскі панелі, рівні грані, трохи закруглені кути, класичний форм-фактор прямокутника. Екранна панель має акуратний виріз Dynamic Island і практично непримітні рамки.

Новинка отримала міцний корпус, торцева частина якого виготовлена з титану. Передня та задня поверхні виконані із загартованого скла Ceramic Shield. Також фронтальна поверхня має олеофобне покриття, що попереджає скупчення відбитків пальців та інших слідів.

Айфон 15 Про приваблює цікавими кольорами корпусу:

• Black Titanium;

• White Titanium;

• Blue Titanium;

• Natural Titanium.

Дисплей

iPhone 15 Pro оснащений 6,1-дюймовим OLED-дисплеєм із матрицею Super Retina XDR. Картинка на екрані реалістична за кольором, чітка, яскрава, контрастна. Апарат підтримує технології Dolby Vision, HDR10, True Tone, ProMotion, Always-on Display.

iPhone 15 Pro: технічні характеристики та функціональність

Процесор

Головною особливістю iPhone 15 Pro став потужний чіп Apple A17 Bionic з 2+4 ядрами продуктивності та енергоефективності, розроблений за 3-нм техпроцесом. Продуктивність чіпсету зросла на 10%. 16-ядерна система машинного навчання Neural Engine здатна виконувати до 35 трлн операцій на секунду. Відмінну якість графіки під час перегляду відео або геймінгу забезпечує графічний співпроцесор Apple GPU, продуктивність якого зросла на 20%.

Пам'ять

До уваги покупців запропоновано кілька варіантів вбудованої пам'яті: 128 Гб, 256 Гб, 512 Гб, 1 Тб. Об'єм оперативної пам'яті складає 8 Гб. Тут задіяна оперативка стандарту LPDDR5, що позитивно позначається на швидкодії системи.

Операційна система

Новинка працює на базі оновленої операційної системи iOS 17, яка отримала нові стікери та інструменти захисту, оновлену клавіатуру, модернізовані функції автокорекції та голосового введення та інші цікаві фішки.

Акумулятор

Щорічно зростає ємність використовуваних виробником акумуляторів. Так, Айфон 15 Про комплектується батареєю на 3650 мАг – це на 14,1% більше, якщо порівнювати з моделлю минулого року випуску. Акумулятор побудований на основі методу Stacked Battery, що дозволило підвищити ємність, але не збільшити розмір самої батареї.

Камери та інші особливості

Айфономани вибирають техніку Apple за якісну оптику. iPhone 15 Pro не став винятком, оскільки має такі об'єктиви:

• ширококутний 48 Мп із діафрагмою f/1.78;

• ультраширококутний 12 Мп зі світлосилою f/2.2;

• телефотооб'єктив на 12 Мп з апертурою f/2.8 та трикратним зумом.

Апарат підтримує стандарти зв'язку 5G та LTE, модулі бездротових комунікацій Bluetooth та Wi-Fi 6Е, чіп NFC, навігаційні системи GPS, ГЛОНАСС, BeiDou, Galileo. Захист даних забезпечує точний та надійний автентифікатор Face ID.

Apple iPhone 15 Pro: ціна

Вартість iPhone 15 Pro залежить від обраного кольору корпусу та обсягу власної пам'яті. Стартова ціна на модель 128 Гб – від 999 $. Але в інтернет-магазині Stylus завжди можна купити товари в кредит або розстрочку, а також розраховувати на знижку.

Переваги попереднього замовлення iPhone 15 Pro на сайті Stylus.ua

Щоб не чекати, оформити замовлення на Айфон 15 Про можна вже зараз в інтернет-магазині Stylus. При надходженні товару у продаж ви отримаєте повідомлення. Доставка можлива по всіх регіонах України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Презентація iPhone: характеристики новинки від Apple — iPhone 15 Pro 5.00 5 2
Прес-релізи / IT та зв'язок
12.09.2023 194
Еще материалы раздела «IT та зв'язок»