<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.09.2023 318

Кому не продовжать субсидію автоматично

Українці, які отримували субсидії влітку, продовжать їх отримувати й надалі. А для того, щоб оформити пільгу, слід звернутися до Пенсійного фонду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальницю Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олену Корчаку.

Автоматично субсидія збережеться у тих людей, яким вже її призначили, які знають, що вона в них буде. Тобто якщо була літня субсидія, то вона продовжиться автоматично.

"А для тих, хто не знає, чи буде субсидія, є кілька моментів. По-перше, житлова субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням і закінчується до дати закінчення опалювального сезону", сказала Корчака.

Неопалювальний сезон розраховується з 1 травня по 30 вересня, опалювальний триває з 1 жовтня по 30 квітня.

"І якщо людина звертається протягом двох місяців з початку опалюваного сезону, то житлова субсидія призначається з початку такого сезону. Але не раніше дня виникнення права на її отримання", - зазначила Корчака.

Вона додала, що людям необхідно подати відповідну заяву у зручний для них спосіб. Тоді Пенсійний фонд ухвалить рішення щодо призначення або відмови для такого домогосподарства у виплаті субсидій.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кому не продовжать субсидію автоматично 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
14.09.2023 318
Еще материалы раздела «Економіка»