<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
15.09.2023 2308

Потенційна угода щодо озброєння між Північною Кореєю та Росією: Японія зробила заяву

Дії Москви та Пхеньяна можуть порушити резолюції ООН.

bb12a2648fb1d94a0892433f2023aaef_15.09.23

Влада Японії попереджає що будь-яка угода щодо озброєння між Північною Кореєю та країною-агресоркою Росією після зустрічі їхніх двох лідерів Ким Чен Ина та Володимира Путіна потенційно може порушити резолюції Ради Безпеки ООН. Пише ТСН. 

Про це заявила на міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава, пише CNN/

"Токіо уважно стежить за ситуацією із занепокоєнням", - наголосила вона.

За її словами,  будь-яка угода між двома країнами "може призвести до порушення відповідних резолюцій Ради Безпеки". Дипломатка висловила стурбованість тим, що саміт між Кім Чен Ином і Володимиром Путіним може призвести до надання Північною Кореєю зброї та іншої допомоги Росії.

Вона додала, що Японія буде тісно співпрацювати з міжнародним співтовариством, зокрема зі Сполученими Штатами та Південною Корею щодо розвитку подій.

Нагадаємо, також Сеул попередив про ймовірну військову угоду між Росією і Північною Кореєю. Керівник Міністерства об'єднання Південної Кореї Кім Юн Хо каже, що Пхеньян та Москва, схоже, переслідують "якусь військову угоду".

Оценка материала:

5.00 / 4
Потенційна угода щодо озброєння між Північною Кореєю та Росією: Японія зробила заяву 5.00 5 4
Політика / Світ
15.09.2023 2308
Еще материалы раздела «Світ»