<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
16.09.2023 502

Зустріч Зеленського та Нетаньягу офіційно підтвердили: деталі

Український, ізраїльський та американський лідери зустрінуться у США.

ab78d3641b537e176475c88671231d69_16.09.23

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу зустрінеться з українським президентом Володимиром Зеленським та очільником США Джо Байденом. Інформацію підтвердили офіційно.

Про це повідомили в посольстві України в Ізраїлі, пише "Інтерфакс-Україна". Пише ТСН. 

Що відомо

В посольстві зауважили, що одразу після завершення іудейського нового року Беньямін Нетаньягу вилетить до США, де виступить перед ГА ООН, а також проведе низку двосторонніх зустрічей. Серед запланованих – зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

"Це перша особиста зустріч після початку повномасштабної війни РФ проти України. Нетаньягу піддавався жорсткій критиці за те, що є чи не єдиним лідером демократичної країни, який так і не наважився відвідати Київ", – йдеться в повідомленні.

Крім того, оголошено про зустріч Нетаньягу і Байдена в межах Генасамблеї. Відомо, що ізраїльська сторона хотіла зустрічі в Білому домі.

"Небажання американської адміністрації приймати Нетаньягу у Вашингтоні, а також тривалий час відмови у двосторонній зустрічі з президентом США було чітким і жорстким сигналом ізраїльському лідеру щодо тієї політики, яку проводить Ізраїль і всередині країни, і в регіоні", – заявили в посольстві.

Раніше стало відомо, що президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, ймовірно, поговорять телефоном щодо проблем, які накопичилися у взаєминах між країнами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зустріч Зеленського та Нетаньягу офіційно підтвердили: деталі 5.00 5 2
Політика / Україна
16.09.2023 502
Еще материалы раздела «Україна»