<
НОВИНИ ДНЯ: Картопля в соєвому соусі, запечена в духовці: рецепт смачного гарніру  Екстремальна погода: в Україні очікується тиждень рекордної спеки вище +40  "Путін висунув жорстку вимогу щодо захоплення нових територій": генерал Маломуж розкрив деталі  Мобілізація по-новому: з якими хворобами не забирають до ЗСУ  В Україні 7 липня без опадів, вдень подекуди до +37°  У Львові школи почнуть навчальний рік раніше: в чому причина  Лише 3% українців вважають "єОселю" інструментом вирішення житлового питання: дослідженнявсі новини дня
Політика
Україна
16.09.2023 498

“Чудова робота туриста у плавках”: як фото російського відпочивальника могло допомогти ЗСУ знищити комплекс С-400

Вибух стався в тому самому місці, де в серпні 2022 року була розгорнута російська ППО.

cbecefb541f1af6c1057d96a430058c3_16.09.23

У середині серпня Міноборони України опублікувало фото російського туриста поблизу Євпаторії, подякувавши йому за те, що він розкрив позиції російської ППО. Пише ТСН. 

Як пише оглядач BILD Реке Гарцке, поки немає точного підтвердження того, що цей комплекс вдалося знищити саме завдяки фотографії.

Знімок узято з російської соцмережі VK, де автор вказав точне місце розташування боєголовок. У ніч на 14 вересня українські військові знищили в цьому районі зенітно-ракетний комплекс С-400 “Тріумф”. Його вартість становить приблизно 1,2 млрд доларів.

Як зазначають американські експерти з ISW, “вибух стався в тому самому місці, де в серпні 2022 року була розгорнута російська система С-400”.

Удар по позиціях ППО біля Євпаторії 14 вересня

На світанку 14 вересня у тимчасово окупованій Євпаторії, що у Криму, пролунали сильні вибухи. Російські гауляйтери прозвітували про “успішне знищення українських безпілотників”. Проте місцеві жителі почали публікувати відео “бавовни”.

Згодом українські видання з посиланням на свої джерела повідомили, що в окупованій Євпаторії було уражено систему ППО “Тріумф”. Ціль була атакована безпілотниками та крилатими ракетами “Нептун”.

Що таке комплекс С-400

С-400 “Тріумф” — це російський зенітний ракетний комплекс, який може вражати цілі на середній і великій дальності. ЗС РФ активно використовують цей ЗРК під час повномасштабного вторгнення до України.

Оценка материала:

5.00 / 2
“Чудова робота туриста у плавках”: як фото російського відпочивальника могло допомогти ЗСУ знищити комплекс С-400 5.00 5 2
Політика / Україна
16.09.2023 498
Еще материалы раздела «Україна»