<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2023 425

ЗМІ розкрили мільйонні статки Нестора Шуфрича

Нардепові загрожує втрата майна через звинувачення у держзраді.

db05b4d0ea5b904c6252043b341865bb_17.09.23

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату Нестору Шуфричу. Якщо правоохоронці зберуть достатньо доказів, щоб довести провину нардепа, то на нього чекає 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Пише ТСН. 

Яким майном володіє Шуфрич - пише Forbes.

У відкритих джерелах статки Шуфрича скромні. За даними аналітичної платформи YouControl, він є власником мисливського клубу та має 25% частку в неприбутковій компанії з роздрібної торгівлі авто ТОВ "Рейтинг".

За даними декларації за 2020 рік, він увійшов до переліку депутатів, які задекларували найбільше готівки – 146,5 млн грн. Після припинення електронного декларування, їхня доля – невідома.

За оцінкою Forbes, наразі статки Шуфрича становлять мінімум $100 млн. Здебільшого – це готівка. Також йому належить 6,5% Київського річкового порту.

У своїх розрахунках Forbes спирається на публічну інформацію. Головна відома угода Шуфрича – продаж 50% "Нафтогазвидобування" за $96 млн. Достеменно невідомо, як він розпорядився цими грошима. Вартість його задекларованої нерухомості (наприклад, два будинки у Козині на 700 та 330 кв м) суттєво менша за $96 млн.

Затримання Шуфрича: що відомо

У п'ятницю, 15 вересня, СБУ затримала народного депутата від забороненої партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича. Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що нардеп є "фігурантом у справі створеної співробітником ФСБ РФ і колишнім нардепом України Володимиром Сівковичем російської шпигунської мережі".

Нестор Шуфрич отримав підозру у справі про державну зраду. За даними СБУ, депутат тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, завдання якого — координація російської агентури в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗМІ розкрили мільйонні статки Нестора Шуфрича 5.00 5 2
Політика / Україна
17.09.2023 425
Еще материалы раздела «Україна»