<
НОВИНИ ДНЯ: Банки знизили ставки за депозитами: під який відсоток можна покласти гроші  Чому Путін раптово заговорив про мир: експерт пояснив, чого прагне РФ  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  США пригрозили санкціями банку Raiffeisen через зв'язки з Росією, - Reuters  Криптобіржа, майнінг чи винагорода в іграх. Як отримати криптовалюту та заробляти на ній  Що буде, якщо ігнорувати повістки і не оновити дані в ТЦК  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.09.2023 1927

Жив ще до динозаврів: вчені виявили рештки дивного хижака

Pampaphoneus належав до групи диноцефалів.

fde56d1028ea2b5a023d374760d61f83_18.09.23

У Бразилії виявлено добре збережену скам'янілість хижака віком 265 мільйонів років. Ця надзвичайна знахідка складається з черепа, ребер та кісток рук, що належали Pampaphoneus — хижаку найвищого рівня, який жив перед катастрофічною подією, що призвела до вимирання 86% видів тварин на Землі. Пише ТСН. 

Про це пише IFLScience.

Pampaphoneus належав до групи диноцефалів, групи тварин, що жили на суші. Ця назва походить від грецького "жахлива голова", через товсті черепні кістки, характерні для цієї групи. Хоча скам'янілості цієї групи задокументовані в Азії та Південній Африці, їхня присутність у Південній Америці залишається відносно нечисленною.

"Знайти новий череп Pampaphoneus через стільки часу було надзвичайно важливо для розширення наших знань про тварину", - зазначили вчені.

Нагадаємо, канадські палеонтологи проаналізували дані, отримані щодо 32 найповніших скелетів тиранозаврів і дійшли висновків, що ці величезні динозаври могли бути ще більшими за розмірами і важили 15 тонн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Жив ще до динозаврів: вчені виявили рештки дивного хижака 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.09.2023 1927
Еще материалы раздела «Суспільство»