<
НОВИНИ ДНЯ: Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війни  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послугавсі новини дня
Політика
Росія
20.09.2023 439

У Підмосков'ї диверсанти проникли на аеродром, де стоять "літаки судного дня", та підірвали судна

На аеродромі базуються урядові літаки, так звані "літаки судного дня" та спеціальні літаки.

541fcb2d3530901ff850c736caf10379_20.09.23

На аеродромі "Чкаловський", що у Підмосков'ї, 18 вересня невідомі поклали вибухівку під літаки АН-148, ІЛ-20 та вертоліт МІ-28Н, внаслідок вибухи вони отримали суттєві пошкодження.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони. Пише ТСН. 

За фактор "диверсія" група слідчого комітету рф розслідує обставини пригоди.

"Подія викликала неабияку істерику у вищих військових коридорах - на аеродромі базуються урядові літаки, так звані "літаки судного дня" та спеціальні літаки (літаки-розвідники)", - сказано у повідмоленні.

За даними розвідки, невідомі особи заклали вибухівку та підірвали літаки АН-148 та ІЛ-20 (обидва відносяться до 354 авіаполку спеціального призначення), а також вертоліт МІ-28Н, який до цього активно залучався до збиття ударних дронів над Московською областю.

"Пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їх швидке відновлення. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один АН-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження", - зазначають у ГУР.

Каральними органами рф проводяться заходи з пошуку диверсантів та обмеження поширення в місцевих ЗМІ інформації про подію.

Нагадаємо, у середу, 20 вересня, у РФ впав винищувач-бомбардувальник Су-34.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Підмосков'ї диверсанти проникли на аеродром, де стоять "літаки судного дня", та підірвали судна 5.00 5 1
Політика / Росія
20.09.2023 439
Еще материалы раздела «Росія»