<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.09.2023 5196

Коли почнеться бабине літо в Україні: прогнози

Бабине літо – це народна назва періоду від кількох днів до трьох тижнів восени із теплою та сонячною погодою. А офіційного такого терміну в синоптичній науці немає.

Бабине літо – чудова осіння пора, коли календарного літа вже немає, але ще можна насолодитися останніми теплими промінчиками сонця. Коли почнеться бабине літо 2023 в Україні – читайте на ТСН.ua.

Бабине літо 2023

Погодні процеси восени, які люди називають бабиним літом, відбуваються здебільшого після перших заморозків, після першого холоду. Про це розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха "24 Каналу". За її словами, в офіційній синоптичній науковій термінології такого поняття як бабине літо не існує, тобто воно є суто народним.

Бабине літо настає найчастіше наприкінці вересня або жовтня. Саме тоді настає період антициклональної погоди, але це відбувається вже після того, коли були зафіксовані перші відчутні зниження температури.

"Метеорологічна осінь у нас ще не настала, бо це – коли середньодобова температура нижча за +15 градусів. Тобто зараз в Україні по суті ще триває метеорологічне літо. Тому про якесь бабине літо також говорити зарано", – розповіла Птуха 14 вересня.

Коли почнеться бабине літо в Україні

Згідно з інформацією на сайтах із прогнозами погоди, у жовтні в Україні очікується суттєве похолодання та заморозки. Хоча початок осені був класичним, помірне тепло змінюватиметься похолоданнями. Тож можна чекати аж на два бабиних літа: одне – наприкінці вересня, яке буде короткотривалим, і ще одне – після 14 жовтня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли почнеться бабине літо в Україні: прогнози 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.09.2023 5196
Еще материалы раздела «Суспільство»