<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛКвсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.09.2023 367

Цукор в Україні може здорожчати: експерт назвав причину

Склалися сприятливі умови для збільшення експорту українського цукру, тому його вартість на внутрішньому ринку може зрости.

ac18ce46ae054d48ea861e9d3db23c33_23.09.23

Попри те, що цьогорічний урожай цукрових буряків більший за торішній, на прилавках магазинів цукор може здорожчати. Пише ТСН. 

Як пояснив радник директора з питань агропромислового комплексу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" у коментарі "Еспресо.Захід", українським виробникам буде вигідно експортувати значну частину цукру.

“Проблема у тому, що на світовому ринку є дефіцит цукру. Індія, яка є одним з найбільших постачальників цукру, обмежила експорт, тож ціна на світовому ринку зростає. Це сприятливі умови для збільшення експорту цукру з України, відтак це позначиться на внутрішній ціні в Україні”, - пояснив він.

За словами експерта, цього року в Україні цукрових буряків посіяли майже на 35% більше, ніж торік. Підрахунки свідчать, що з нового урожаю зможуть виготовити приблизно 1,6 млн тонн цукру, а внутрішнє споживання оцінюють приблизно у мільйон тонн.

За таких умови виробники будуть прагнути збільшити експорт цукру, якщо не буде обмежень як з боку України, так і з боку країн ЄС. Скажімо, від 5 червня до 15 вересня цього року уряд спочатку заборонив експорт цукру з України, а потім дозволив, але не більш ніж 20 тисяч тонн.

Нагадаємо, в Україні знизилися ціни на овочі та фрукти. Причиною цього стали темпи річної інфляції, які сповільнилися з 11,3% до 8,6%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Цукор в Україні може здорожчати: експерт назвав причину 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
23.09.2023 367
Еще материалы раздела «Економіка»