НОВИНИ ДНЯ: "Загарбати цілком й остаточно": політичний експерт назвав сценарій, який Путін підготував для України  Що робити, щоб буряк швидше зварився: 25 хвилин на будь-який розмір плоду — і каструля буде чистою  Церковний календар на грудень 2024 року: коли до дітлахів прийде святий Миколай і дата Різдва  На вихідних погода в Україні зміниться, - прогноз  Удари західними ракетами і системами по РФ змінять характер війни, - ISW  Рецепт сирної запіканки з манкою  Синоптики погіршили прогноз погоди на вихідні: які регіони постраждають найбільшевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.09.2023 1560

Соте з баклажанів: класичний рецепт

Особливість приготування цієї страви в тому, що овочі нарізаються більшими шматочками. Соте готується з баклажанів, болгарського перцю, цибулі та помідорів.

Всі овочі обсмажуються, а потім заправляються спеціями, часником, зеленню та тушкуються разом. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Баклажани - 700 г

болгарський перець - 3 шт.

помідори - 2 шт.

цибуля ріпчаста - 4 шт.

часник - 4 зубчики

перець чилі - 1 шт.

паприка - 1 ч. л.

часник сушений - 1 ч. л.

коріандр мелений - 1 ч. л.

перець чорний мелений- - 1 ч. л.

Цукор - 1 ст. л.

сіль

олія - 40 мл

свіжа петрушка - 1 пучок

  1. Баклажани наріжте на великі шматочки. Посипте сіллю, перемішайте. Залишіть на 15 хвилин. Потім промийте під проточною водою та відтисніть.
  2. Болгарський перець очистіть, видаліть насіння, а потім, як і цибулю, наріжте помідори великими шматочками. Часник та перець чилі наріжте дрібно.
  3. Розігрійте на сковороді олію. Викладіть цибулю і обсмажте трохи на сильному вогні, перемішуючи.
  4. Додайте паприку, часник сушений, коріандр, перець чорний мелений. Посоліть. Закрийте кришкою та протушкуйте на слабкому вогні п'ять хвилин.
  5. Додайте баклажани. Перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин на слабкому вогні під закритою кришкою.
  6. Додайте болгарський перець, помідори, перець чилі, часник та цукор. Перемішайте. Продовжуйте тушкувати на повільному вогні ще 10 хвилин під закритою кришкою.
  7. Вимкніть вогонь і додайте дрібно нарізану зелень петрушки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Соте з баклажанів: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.09.2023 1560
Еще материалы раздела «Суспільство»