<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Сікорський: Позиція Трампа щодо України "не така чорно-біла, як дехто думає"  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Новий закон про мобілізацію: хто, де та як вручатиме повістки з 18 травня  Не тільки паска та яйця: що готували та як святкували Великдень наші предки  Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника  В уряді Німеччини прокоментували вбивство українських військових росіяниномвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.09.2023 1421

Вчені відтворили виникнення життя у Всесвіті

Дослідники створили кілька планетарних умов у пробірці.

bfcd112ae3265986a09c71b2fde9abe8_26.09.23

Вчені дійшли висновку, що існують сотні шляхів, якими могло б розвиватися життя у Всесвіті. Пише ТСН. 

Про це пише IFLScience.

Автори дослідження зазначають, що людству навряд чи вдасться коли-небудь дізнатися, що саме сталося на планеті, щоб зародити життя. Однак учені створили кілька планетарних умов у пробірці, що дасть змогу зрозуміти, як узагалі могла розвиватися динаміка підтримання життя.

Під час дослідження вчені використовували елементи періодичної таблиці та виявили 270 комбінацій молекул з автокаталітичними властивостями. Науковці зазначають, що вони зосередилися на пошуку реакцій співпропорціонування, які виробляють кілька копій одних і тих самих молекул. Водночас чим більше молекул утворюється, тим швидше протікає реакція.

Раніше повідомлялося, що життя на нашій планеті з'явилося приблизно 3,7 млрд років тому. Тоді перші мікроорганізми жили на Землі, яка отримувала менше світла Сонця, ніж наразі. Тому вважається, що на планеті мало бути дуже холодно. Але всі дані вказують на те, що на ранній Землі все ж було тепло. І, найімовірніше, це тепло підтримувалося за рахунок метану.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вчені відтворили виникнення життя у Всесвіті 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.09.2023 1421
Еще материалы раздела «Суспільство»