<
НОВИНИ ДНЯ: Євлаш про Кримський міст: для знищення потрібно багато ракет, але фахівці знають, куди бити  9 травня в Україну прийде антициклон Thomas. Синоптик розповіла про погоду  Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодоювсі новини дня
Політика
Світ
28.09.2023 539

Росіяни використовують морську зброю для сухопутної війни, - Bild

Російські війська використовують морську зброю для сухопутної війни проти України. Йдеться, зокрема, про "машини Франкенштейна".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bild.

Як повідомляє видання, у мережі з'явилися кадри незвичайної зброї, яку Росія застосовує на війні в Україні.

На фото видно, що на платформу бронетранспортера МТ-ЛБ встановлено реактивний морський бомбомет РБУ-6000. Він призначений для боротьби з підводними човнами за допомогою глибинних бомб. Ці зразки озброєнь розроблені у СРСР у 1960-тих роках.

Зазвичай РБУ-6000 встановлюють на борту кораблів, але через дефіцит зброї та боєприпасів російські війська застосовують морське озброєння на суші.

На іншому знімку на МТ-ЛБ встановили корабельний комплекс "Вогонь", на третьому - універсальна корабельна зброя 2М-3.

Оглядач BILD називає ці системи "машинами Франкенштейна" і зазначає, що вони в будь-якому випадку будуть вкрай неточними, мають меншу дальність стрілянини, та їх доведеться довго перезаряджати.

Цілком ймовірно, що на подібні "модернізації" Росію могла підштовхнути нестача озброєння й боєприпасів.

Втрати Росії в Україні

За даними Генштабу, втрати Росії у війні в Україні на ранок вівторка, 26 вересня, склали 400 окупантів, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 276 670 військових. Крім того, ЗСУ знищили 39 артсистем, 19 ББМ та 29 дронів ворога.

Зокрема, на Таврійському напрямку російські окупанти за минулу добу втратили п'ять складів, 35 одиниць техніки та 190 військових.

Окрім того, українські військові за один вечір знищили секретним вітчизняним дроном російську техніку на суму в понад 7 млн доларів та показали відео.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни використовують морську зброю для сухопутної війни, - Bild 5.00 5 1
Політика / Світ
28.09.2023 539
Еще материалы раздела «Світ»