<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
29.09.2023 381

Не тільки ПЗРК. Ігнат розповів, які установки потрібні Україні для боротьби з дронами РФ

Українські військові ефективно використовують зенітні установки Gepard для боротьби з російськими дронами. Тому їхню кількість у складі ЗСУ необхідно збільшувати.

1_armyinform_com_ua_89_650x410_29.09.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

За його словами, зенітні артилерійські системи, а саме установки Gepard на сьогоднішній день є найефективнішим знаряддям для знищення ворожих "шахедів".

"Мабуть, тому що витрачається і невелике порівняно кількість боєприпасів, і відповідно є від цього серйозний результат, тому цих систем треба більше. Для того, щоб заощаджувати ту кількість ракет яка в нас є, які нам потрібні для більш серйозних цілей таких як крилаті ракети та російська авіація", - пояснив Ігнат.

Речник Повітряних сил ЗСУ уточнив, що зенітні ракетні війська мають виконувати дещо інші функції,

"А для БПЛА є ті типи озброєння, про які ми з вами говоримо, їх є світі достатньо і тому нам треба посилювати роботу в цьому напрямку щодо забезпечення", - пояснив Ігнат.

Атаки дронів

Російські війська регулярно використовують дрони-камікадзе для атак на об'єкти інфраструктури України. Вчора, 26 вересня, вночі окупанти вкотре намагалися бити по Україні за допомогою дронів-камікадзе "Шахед".

Українські сили протиповітряної оборони знищили 26 з 38 російських безпілотників. Пізніше Повітряні сили ЗСУ повідомили, що знищували ворожі цілі за допомогою установок Gepard.

Оценка материала:

5.00 / 1
Не тільки ПЗРК. Ігнат розповів, які установки потрібні Україні для боротьби з дронами РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
29.09.2023 381
Еще материалы раздела «Україна»