<
НОВИНИ ДНЯ: Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  "У нас є надлишки". У Конгресі США закликали терміново передати Україні касетні бомби  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруваннівсі новини дня
Прес-релізи
Будівельна
28.09.2023 356

Корисні поради щодо вибору металевих стелажів

Роль металевих стелажів у створенні простору складно переоцінити. Їх можна використовувати скрізь: від великого складського комплексу до роздрібного магазину. Фронтальні палетні стелажі, поличні чи мезонінні конструкції - вибір залежить від багатьох факторів. Важливо підібрати зручний, практичний, довговічний стелаж в залежності від складу, призначення та функціоналу.

Призначення стелажів

Стелажі дуже різноманітні за призначенням. Виробники випускають спеціалізовані системи для розміщення будь-яких видів тари та штучних виробів. Від великовагових піддонів до шин, легких об'ємних коробок до дрібних розсипних деталей.

Нерідко призначення металоконструкції зазначено в назві продукції. Вони вже адаптовані для певного вантажу, розраховані на безпечну експлуатацію саме з ним, мають оптимальний запас міцності та вартість.

Найпопулярніші види металевих стелажів за призначенням:

- Для європіддонів - це найпоширеніший варіант для великих складських комплексів.

Для зберігання крупногабаритного товару.

Архівні - призначені для зберігання документів, книг та паперової продукції.

Для шин - ідеально підходять для зберігання автомобільних шин у вертикальному положенні.

Для роздрібних точок торгівлі, адаптовані для використання з лотками та іншими аксесуарами.

Також існують спеціалізовані системи зберігання для води, харчових продуктів та багатьох інших товарів.

Тип стелажної конструкції

Вибір типу конструкції залежить від ваги товарів, які в планах розміщувати на стелажі, та місця, де він буде встановлено. Серед найпоширеніших:

Поличкові стелажі - ідеально підходять для магазинів та невеликих складів. Вони можуть бути полегшеними, середньовантажними або посиленими.

Палетні стелажі - оптимальний вибір для великих складів та торгових підприємств.

Набивні стелажі підходять для тривалого зберігання великої кількості піддонів.

Мезонінні стелажі використовуються в приміщеннях з високою стелею для зберігання в декілька поверхів.

Консольні стелажі ідеально підходять для важких та довгих товарів, таких як металеві труби.

Мобільні стелажі мають рухомі полиці та зазвичай використовуються у приміщеннях, де важливо економити простір.

При виборі важливо пам'ятати про вантажопідйомність кожної конструкції і вибрати ту, яка відповідає потребам та вазі товару. Це дозволить гарантувати безпеку на складі та забезпечить його безперебійну роботу.

Функціонал та особливості

При виборі металевих стелажів важливо враховувати:

Тип складання та кріплення.

Важливо враховувати умови середовища, в яких будуть використовуватись стелажі. Деякі металеві стелажі мають антикорозійне порошкове фарбування, що робить їх стійкими до вологості та агресивних середовищ.

Деякі стелажі можуть комплектуватися додатковими аксесуарами, такими як роздільники для полиць, екрани, перфорація, гачки і т. д. Ці додаткові деталі можуть суттєво покращити організацію простору.

З вибором металевого стелажу для майстерні, гаража, невеликого офісу можна впоратися самостійно. Коли ж йдеться про комплектацію великого складського терміналу, гіпермаркету або виробничого комплексу, варто вдатися до допомоги професіоналів.

Таке звернення обов'язково окупиться та принесе позитивні результати у вигляді ідеальної ергономіки простору, високої швидкості логістичних операцій, простоти сортування та обліку товарів. Професіонал підкаже, як можна заощадити у конкретному випадку, на що варто звернути особливу увагу.

Компанія ІМВО готові втілити будь-який проект, надати все необхідне його реалізації, а також виконати монтаж. З металевими стелажами простір складу стане більш організованим та функціональним.

Оценка материала:

5.00 / 2
Корисні поради щодо вибору металевих стелажів 5.00 5 2
Прес-релізи / Будівельна
28.09.2023 356
Еще материалы раздела «Будівельна»