<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
30.09.2023 502

Бойові дії зими-2024 кардинально відрізнятимуться від попередньої – військовий експерт Коваленко

Щонайменше з п’яти основних плацдармів на двох ЗСУ проводять наступальні дії.

41edb147af76dc1cdc5871854965c894_30.09.23

Бойові дії зими 2023-2024 року, зокрема в напрямку Бахмута, будуть кардинально відрізнятися, тому що цього разу наступають не росіяни, а ЗСУ. Пише ТСН. 

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Минулої зими росіяни намагалися наступати в напрямку Бахмута, а також по всій іншій лінії оборони намагалися тримати саме таку оборону з час від часу контратаками наших позицій. І в більшості випадків саме ми були в обороні", – нагадав експерт.

Тепер українська армія веде наступальні дії біля Бахмута.

"ЗСУ наступають у Запорізькій області. Зараз ми перебуваємо в обороні в Луганській області, але й росіяни там не можуть якось ефективно наступати. Тому щонайменше з п’яти основних плацдармів на двох ми проводимо наступальні дії, на одному ми в обороні. На четвертому, це лівобережна Херсонщина, дуже дивні відбуваються справи. Там постійно розростається "сіра зона", яку ніяк не можуть стримати російські окупанти", – пояснив військовий експерт.

На думку Коваленка, тимчасово окупований півострів Крим теж "уже не такий, як торік".

"Там зовсім інша ситуація, там уже зовсім інше відчуття реальності, аніж це було взимку 22-23-го. Зима 23-24-го для кримчан у будь-якому разі буде зовсім іншою", – підсумував Коваленко.

Водночас військовий експерт Олександр Коваленко вважає, що ворог не опиниться в оточенні в Бахмуті, тому що логістика, зокрема східна артерія, працює.

Оценка материала:

5.00 / 2
Бойові дії зими-2024 кардинально відрізнятимуться від попередньої – військовий експерт Коваленко 5.00 5 2
Політика / Україна
30.09.2023 502
Еще материалы раздела «Україна»