<
НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на травень 2024 року  Супутникові знімки показали кількість бомбардувальників на російському аеродромі "Моздок"  Без опадів і тепло до +25: прогноз погоди в Україні на 1 травня  ПриватБанк обязали уплатить в бюджет рекордную сумму дивидендов  Збитки від шахраїв значно зросли: найпопулярніші схеми з платіжними картками  Ексклюзивний прогноз погоди на травень: чи можливі ще заморозки і чого очікувати на Великдень  Україна може отримувати до 70 млрд на рік, якщо збільшить ренту за транзит російської нафти, - нардепвсі новини дня
30.09.2023 446

У Rheinmetall розповіли, чим займатиметься спільне підприємство з Україною

Німецький збройовий концерн Rheinmetall планує відкрити своє спільне з Україною підприємство у Києві. Воно, зокрема, займатиметься виробництвом військової техніки.

rheinmetall_gettyimages_1242606967_4_650x410_30.09.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Rheinmetall.

Компанія підтвердила, що отримала сьогодні, 28 вересня, дозвіл на створення спільного підприємства з концерном "Українська оборонна промисловість" від Федерального антимонопольного відомства Німеччини. Також очікується такий дозвіл і від інших німецьких відомств.

"Спільне підприємство базуватиметься у Києві та займатиметься сервісом та технічним обслуговуванням, а також збіркою, виробництвом та розробкою військових транспортних засобів", - розповідають у Rheinmetall.

На першому етапі співпрацю між українським та німецьким концерном планують зосередити на технічному обслуговуванні та ремонті техніки, яку Україні передали союзники.

Після цього в Rheinmetall розраховують спільно виробляти окремі види оборонної продукції в Україні.

"У перспективі співпраця між Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" може також передбачати спільну розробку військових систем командами українських та німецьких фахівців, зокрема для подальшого експорту в Україну", - додали в концерні.

Що передувало

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Федеральне антимонопольне відомство Німеччини дозволило Rheinmetall створити спільне підприємство з Україною.

Про це заявив голова відомства Андреас Мундт. За його словами, у Німеччині цей проект не призводить до будь-якого конкурентного дублювання чи будь-яких ознак занепокоєння з приводу конкуренції.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Rheinmetall розповіли, чим займатиметься спільне підприємство з Україною 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
30.09.2023 446
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»