НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати баклажани з горіхами по-грузинськи: класичний рецепт  Союзники Трампа вважають, що він програв на дебатах із Гарріс, - CNN  Перед дозволом бити по РФ: США хочуть від України стратегію війни на рік – Bloomberg  Зеленський про Курський напрямок: росіяни хочуть деокупувати території, але успіхів не видно  Рецепт яблучних пундиків з йогуртовою глазур'ю  Міністр оборони Китаю назвав переговори єдиним способом закінчення війни в Україні  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вереснявсі новини дня
10.09.2024 102

Українці розповіли, як ставляться до заборони Telegram — опитування КМІС

Результати опитування показують, що українці схиляються до контролю над Telegram.

922b08e18ee0a17a44f2e96e295bccc5_10.09.24

В Україні лише 9% громадян вважають, що Telegram слід повністю заборонити. Натомість 26% вважають, що контроль за цим додатком взагалі не потрібен. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у свіжому соцопитуванні Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного упродовж з 1 по 6 вересня 2024 року.

Більшість українців (54%) вважають, що замість повної заборони слід ввести певні обмеження та контроль, такі як блокування окремих каналів.

Респондентам, які не підтримують повну заборону, ставили додаткове питання: чи зміниться їхня думка, якщо власники Telegram відмовляться блокувати певні канали. Виявилося, що 60% українців підтримали б повну заборону, якщо Telegram відмовиться блокувати канали, що поширюють російську пропаганду і дезінформацію. Ще більше підтримки (71%) заборона отримала б у разі відмови блокувати канали, що використовуються для зв’язку з російськими окупантами. В разі відмови блокувати канали з наркотиками, 70% українців також підтримають заборону.

Заступник директора КМІС Антон Грушецький зазначив, що результати опитування свідчать про відсутність однозначної підтримки чи опору забороні Telegram. Він підкреслив, що українці мають збалансовану позицію: вважають за потрібне блокувати небезпечні канали, але не схильні до радикальних заборон. Якщо власники Telegram відмовляться блокувати небезпечні канали, громадськість може підтримати заборону. Для влади важливо надати обґрунтовані докази потреби у забороні для забезпечення безпеки.

Опитування КМІС проводився серед 1015 респондентів, виключаючи жителів тимчасово непідконтрольних територій.

Нагадаємо, очільник ГУР Міноборони України Кирило Буданов розповідав, що не підтримує закриття Telegram в Україні. Він вважає важливим деанонімізувати власників небезпечних каналів, хоча зазначив, що закриття месенджера є технічно складним, але можливим.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українці розповіли, як ставляться до заборони Telegram — опитування КМІС 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
10.09.2024 102
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»