<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.09.2023 359

Окрошка на кефірі з мінеральною водою: класичний рецепт

Окрошка – це холодний суп, який готується переважно у теплий час і подається лише у охолодженому вигляді. Рецепт на кефірі допоможе вам, якщо під рукою немає квасу.

Такий холодний суп виходить освіжаюльним та з легкою кислинкою. А завдяки ковбасі та картоплі досить ситним. У страві є багато кропу, зеленої цибулі, а також огірки та редис. Так що вітаміни та приємний свіжий смак страві забезпечені. Пише ТСН. 

Складники

  • картопля – 300 г;
  • яйця – 5 шт.;
  • ковбаса варена – 250 г;
  • кефір – 1 літр;
  • мінеральна вода – 400 мл;
  • сметана – 150 г;
  • огірки свіжі – 300 г;
  • редис – 200 г;
  • зелена цибуля – пучок;
  • кріп – пучок;
  • гірчиця – 1 ст. л;
  • лимонна кислота – 0,5 ч. л;
  • сіль.

Приготування

Відваріть картоплю. Яйця зваріть круто. Остудіть.

Наріжте невеликими однаковими кубиками картоплю, яйця, ковбасу, редис, огірки.

Дрібно наріжте цибулю та кріп.

У каструлю складіть усі нарізані інгредієнти. Посоліть, додайте сметану, лимонну кислоту та гірчицю.

Все залийте кефіром та мінеральною водою. Перемішайте. Відправте окрошку в холодильник настоятися, на 30 хвилин.

Поради

  • Заливайте окрошку холодним кефіром і холодною мінеральною водою.
  • Кефір, сметану беріть будь-якої жирності.

Оценка материала:

5.00 / 2
Окрошка на кефірі з мінеральною водою: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.09.2023 359
Еще материалы раздела «Суспільство»