<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
01.10.2023 414

Військовий облік жінок: у ДПСУ зробили уточнення щодо виїзду за кордон

Обмеження на перетин кордону діють лише для осіб за низкою посад державної служби.

d2aa088568dba2cc0427d351a1cdc70c_01.10.23

Нові правила військового обліку жінок, які набирають чинності від 1 жовтня, ніяк не змінюють правила перетину кордону. Тобто для цієї категорії громадян України обмежень на виїзд з України немає на цей момент і вони не діятимуть від зазначеної дати. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Детальніше

За словами Демченка, наразі обмеження стосуються винятково чоловіків-громадян України віком від 18 до 60 років, а також осіб за низкою посад державної служби. Щодо цієї категорії обмеження стосуються і чоловіків, і жінок.

"Вони можуть виїжджати за межі України суто у службове відрядження, до своїх дітей, які перебувають за кордоном, супроводжувати дітей для їхнього слідування за кордон", – пояснив речник ДПСУ.

Станом на сьогодні є жінки, підкреслює він, які перебувають на військовому обліку, але для них також не діють обмеження щодо заборони на виїзд з України.

Нагадаємо, жінки з фармацевтичною і медичною освітою після 1 жовтня зможуть безперешкодно виїжджати за кордон. Обмеження застосовуються лише для жінок, які працюють на державних посадах.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військовий облік жінок: у ДПСУ зробили уточнення щодо виїзду за кордон 5.00 5 2
Політика / Україна
01.10.2023 414
Еще материалы раздела «Україна»