<
НОВИНИ ДНЯ: Путін вже 5 років носить бронежилет: у ГУР розповіли про заходи безпеки очільника Кремля  Чим закінчиться війна?: Гучна заява Байдена, яка сполошила всіх  Ураження С-300 у Бєлгородській області: чи відведе РФ свої системи ППО від кордону  6 червня Київ накриє спека: прогноз погоди від Укргідрометцентру  Частину України накриють грози, шквали і град: синоптики уточнили прогноз на четвер  Синоптикиня попередила, кому погода 6 червня подарує приємну прохолоду, а кому спеку та грозові дощі  Короткочасні дощі з грозами: синоптик дала прогноз погоди на 5 червнявсі новини дня
Політика
Україна
30.09.2023 341

Столтенберг закликав забезпечити Україну необхідним озброєнням

Генсек НАТО Єнс Столтенберг віддав данину поваги українському народу та Збройним силам, «чия мужність та героїзм надихають світ», але наголосив на важливості забезпечення України усім необхідним озброєнням.

Про це він заявив, виступаючи на першому засіданні Міжнародного форуму оборонних індустрій, у п’ятницю, 29 вересня.

«Лише відвага не зупиняє безпілотники, лише героїзм не може перехопити ракети. Україні потрібні потужності, висока якість, велика кількість і швидко», — сказав Столтенберг.

Він зазначив, що після початку повномасштабного вторгнення Росії, багато членів НАТО значно вичерпали свої запаси, щоб підтримати Україну, але Альянс працює над планом дій оборонного виробництва, щоб підвищити попит і сумісність.

Генсек НАТО високо оцінив винахідливість української оборонної промисловості, заявивши, що від безпілотників до обладнання для розмінування, Україна впроваджує інновації «з блискавичною швидкістю».

Він додав, що чим сильнішою Україна буде на полі бою, тим сильнішою буде її позиція за будь-яким столом переговорів.

«Тож хоч як це парадоксально звучить, але зброя для України — шлях до миру», — підкреслив Столтенберг.

Президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій. Він зазначив, що до розробленої декларації зможуть доєднатися виробники зброї та військової техніки з усього світу.

У МЗС розповіли, що на момент закриття форуму до нього доєдналися вже 38 компаній з 19 країн. Україна підписала 20 документів з іноземними партнерами.

Оценка материала:

5.00 / 1
Столтенберг закликав забезпечити Україну необхідним озброєнням 5.00 5 1
Політика / Україна
30.09.2023 341
Еще материалы раздела «Україна»