<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
30.09.2023 403

Посол ЄС назвала "реалістичний" термін євроінтеграції України

Україна зможе вступити до Європейського союзу у 2030 році за умови збереження поточного темпу реформ.

Про це голова представництва ЄС в Україні Катаріна Матернова розповіла в інтерв'ю "Європейській правді".

За словами посла, в Брюсселі вона усім пояснює про те, що в Україні час тече інакше, оскільки "те, що в інших місцях забирає місяці, тут може відбутися за кілька тижнів чи дні".

"Тому я думаю, що 2030 рік - реалістичний термін. Але він можливий якщо дуже, дуже багато працювати. Вам треба підтримувати темп реформ - а це не завжди лінійний процес. Утім, я можу собі уявити, що це буде реальністю", - відзначила посол.

Також вона зауважила, що для цього необхідно робити не лише ті реформи, які повинна здійснити Україна. Терміни, як вона пояснила, визначатимуть також інституційні та політичні зміни, які мають відбутися з боку Європейського Союзу.

"ЄС має бути готовим до розширення за межі нинішніх 27 країн-членів. Без змін у системі голосування, у системі прийняття рішень, число членів ЄС не може розширюватися до нескінченності", - додала Матернова.

Зокрема посол зазначила, що в питанні інтеграції також відіграла роль геополітика.

"Немає сумнівів у тому, що ми б зараз взагалі не обговорювали питання про те, коли і як Україна вступить до ЄС, якби не жахливі події 24 лютого і все подальше. Тож геополітика, звичайно, відіграє певну роль. Геополітика визначає вектор", - додала Матернова.

Оценка материала:

5.00 / 1
Посол ЄС назвала "реалістичний" термін євроінтеграції України 5.00 5 1
Політика / Україна
30.09.2023 403
Еще материалы раздела «Україна»