<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.10.2023 718

Бабиного літа в Україні не буде: синоптики ошелешили новим прогнозом на жовтень

Другий місяць осені почнеться з різкого похолодання.

db0d42726ac2a50ef199eefc7e5754ea_01.10.23

Жовтень 2023 року в Україні розпочнеться різким похолоданням, після якого вже не варто очікувати бабиного літа. Крім того, цікаво складеться ситуація з опадами протягом місяця.

Про це повідомила завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди "Укргідрометцентру" Вазіра Мартазінова, пише Телеграф. Пише ТСН. 

Як відомо, часто так буває, що в одній частині України випадає багато опадів у певний проміжок часу, у той час як в іншій частині країни сухо. Однак, зазвичай, між цими регіонами є області, де спостерігається проміжний стан погоди, незначна кількість опадів, зазначила синоптикиня.

У жовтні буде так, що ситуація з опадами може кардинально відрізнятись у двох сусідніх областях.

Так, наприклад, у Сумській, Полтавській та Дніпропетровській областях очікуються разові опади у жовтні. А в Київській та Чернігівській областях, які межують із Сумською та Полтавською, очікується випадання 120-150% норми опадів. Хоча зазвичай між посушливими областями та регіонами з наднормою опадів має бути "перехідна" зона з помірними показниками опадів.

Раніше синоптики повідомили, що середня місячна температура в жовтні 2023 року в Україні прогнозується в межах 7-13 градусів тепла. Це на 1-1,5 градусів вище за норму.

Оценка материала:

5.00 / 1
Бабиного літа в Україні не буде: синоптики ошелешили новим прогнозом на жовтень 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.10.2023 718
Еще материалы раздела «Суспільство»