НОВИНИ ДНЯ: Розкішні ялинки, іграшкова кондитерська, олені і 142 тисячі вогників: як прикрасили Білий дім до Різдва  “Нікчемна пародія на демократію”: аналітики The Telegraph про те, як Захід може дестабілізувати режим Путіна  Ігнат підтвердив, що в травні Patriot збив над Брянською областю пʼять російських літаків  Є вітаміни чи ні. Експерт розповіла, чи корисні насправді відварені овочі  Безглузда торгівля в рупіях: Росія не може продавати нафту до Індії, - Reuters  Відомий політолог назвав найбільшу загрозу для України у разі відставки Залужного  Скільки хліба, цибулі потрібно на один кілограм фаршувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.10.2023 823

Соте з баклажанів: класичний рецепт

Особливість приготування цієї страви в тому, що овочі нарізаються більшими шматочками. Соте готується з баклажанів, болгарського перцю, цибулі та помідорів.

Всі овочі обсмажуються, а потім заправляються спеціями, часником, зеленню та тушкуються разом. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Баклажани - 700 г

болгарський перець - 3 шт.

помідори - 2 шт.

цибуля ріпчаста - 4 шт.

часник - 4 зубчики

перець чилі - 1 шт.

паприка - 1 ч. л.

часник сушений - 1 ч. л.

коріандр мелений - 1 ч. л.

перець чорний мелений - 1 ч. л.

Цукор - 1 ст. л.

сіль

олія - 40 мл

свіжа петрушка - 1 пучок

  1. Баклажани наріжте на великі шматочки. Посипте сіллю, перемішайте. Залишіть на 15 хвилин. Потім промийте під проточною водою та відтисніть.
  2. Болгарський перець очистіть, видаліть насіння, а потім, як і цибулю, наріжте помідори великими шматочками. Часник та перець чилі наріжте дрібно.
  3. Розігрійте на сковороді олію. Викладіть цибулю і обсмажте трохи на сильному вогні, перемішуючи.
  4. Додайте паприку, часник сушений, коріандр, перець чорний мелений. Посоліть. Закрийте кришкою та протушкуйте на слабкому вогні п'ять хвилин.
  5. Додайте баклажани. Перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин на слабкому вогні під закритою кришкою.
  6. Додайте болгарський перець, помідори, перець чилі, часник та цукор. Перемішайте. Продовжуйте тушкувати на повільному вогні ще 10 хвилин під закритою кришкою.
  7. Вимкніть вогонь і додайте дрібно нарізану зелень петрушки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Соте з баклажанів: класичний рецепт 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.10.2023 823
Еще материалы раздела «Суспільство»