<
НОВИНИ ДНЯ: В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднання  Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.10.2023 996

Лютий в Україні стає весняним місяцем: метеорологиня розповіла, якою буде зима

Через зміну клімату на Землі зима 2023-2024 в Україні будет досить теплою.

Прогноз погоди озвучила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди УкрГМІ Вазіра Мартазінова. Пише apostrophe.ua.

За її словами, у листопаді очікуються погодні гойдалки - місяць буде наполовину теплим, наполовину прохолодним. Цього місяця можливий перший сніг, однак зима 2023-2024 буде аномально теплою.

Свій прогноз вона аргументує тим, що Україна з 2005 року живе в новій кліматичній смузі.

"Я його називаю сучасним. Якщо подивитись тренд з 2005 року, то грудень потеплішав, і суттєво - на 2 градуси. Тож, хоч як би ви очікували холодів, підіймайте ваші очікування на +2 градуси стосовно ваших дитячих спогадів про зиму. Грудень буде дуже теплим", - попередила метеорологиня.

Більш холодним стане січень, коли циркуляція повітря стає більш активнішою, а до країни заходять справжні морози. Однак лютий, на її думку, вже перестає бути зимовим місяцем. Мартазінова зазначає, що лютий буде досить теплим. Опади взимку будуть в межах норми - мова йде про дощ, сніг та мокрий сніг, який можливий за теплої погоди.

Але великого снігового покрову, ймовірно, не буде. Якщо сніг випаде напередодні холодів - він швидко розтане через суттєве збільшення денної температури повітря.

"Усі наші зими будуть такого характеру - мороз буде приходити, але є глобальний фон - потепління, який не даватиме йому розвиватись", - резюмувала вона.

Раніше ми розповідали, що в Україні буде аномальний жовтень.

Оценка материала:

5.00 / 3
Лютий в Україні стає весняним місяцем: метеорологиня розповіла, якою буде зима 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
02.10.2023 996
Еще материалы раздела «Суспільство»