<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британіївсі новини дня
Політика
Світ
02.10.2023 512

Естонія придбає у США ракети ATACMS на додачу до HIMARS

Естонія збирається придбати у США ракети великої дальності ATACMS на додачу до пускових установок HIMARS.

atacms2_wikipedia_us_army_1_650x410_02.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на з посиланням на ERR.

Зазначимо, що Естонія підписала зі США контракт на купівлю пускових установок, ракет та іншого обладнання HIMARS у грудні минулого року. Поставки відбуватимуться протягом 2025 року.

Серед боєприпасів, які отримає Естонія, є й ракети великої дальності ATACMS, що здатні вражати цілі на відстані до 300 км.

Повідомляється, що перший досвід роботи з HIMARS естонські артилеристи отримали навесні під час великих навчань, в яких брали участь американці. При цьому ракети ATACMS в Естонії ще не застосовували.

Що цьому передувало

Наприкінці 2022 року Естонія уклала контракт з США на закупівлю HIMARS на понад 200 млн доларів. Це є найбільшою оборонною закупкою держави. До пакета увійдуть різні ракети, дальність дії яких становить від 70 до 300 км.

Також зазначимо, що влада Естонії закликає країн-членів НАТО збільшити витрати на оборону через російську агресію.

Оценка материала:

5.00 / 1
Естонія придбає у США ракети ATACMS на додачу до HIMARS 5.00 5 1
Політика / Світ
02.10.2023 512
Еще материалы раздела «Світ»