<
НОВИНИ ДНЯ: Українським студентам дозволили виїзд за кордон: названо умови  Українці масово виїжджають із кількох країн ЄС: дані Євростату  Правила проходження ВЛК змінились: у Міноборони описали механізм  Салат з печінкою, але без картоплі: смачна святкова страва зі звичайних продуктів  Коли буде Трійця 2024 року: чи змінюється дата за новим календарем, традиції і народні прикмети  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Не восени. У Нідерландах повідомили деталі поставок F-16 в Українувсі новини дня
Політика
Світ
03.10.2023 432

РФ помиляється, якщо думає, що може "перечекати" військову допомогу Україні, - Кулеба

Російська Федерація хоче "перечекати" військову допомогу Україні. Однак такі надії з боку Кремля приречені на провал.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter.

"Росія помиляється, якщо думає, що може "перечекати" військову допомогу Україні", - сказав міністр.

За словами Кулеби, Україна стане тільки сильнішою, а російська агресія зазнає поразки.

"Ми не просто постачаємо зброю в Україну. Ми нарощуємо внутрішнє виробництво і спільне виробництво з партнерами в НАТО і за його межами", - додав міністр.

Форум оборонних індустрій

Нагадаємо, в п'ятницю, 29 вересня, в Києві пройшов перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1). Він обʼєднав 252 компанії з понад 30 країн.

На форумі були присутні виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів. Крім того, долучилися українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу.

Під час форуму президент України Володимир Зелленський оголосив про створення альянсу оборонних індустрій та спецфонду в оборонній сфері. Його наповнять грошима з російських активів та дивідендами від державних оборонних активів.

За даними МЗС, до альянсу вже приєдналися 38 оборонних компаній з 19 країн.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ помиляється, якщо думає, що може "перечекати" військову допомогу Україні, - Кулеба 5.00 5 2
Політика / Світ
03.10.2023 432
Еще материалы раздела «Світ»